Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi Girne Sokak üzerinde dün öğleden sonra meydana gelen olayda, çalıntı minibüsle süratli bir şekilde sokağa dalan 2 kişi, 7 araca çarparak durabildi. Minibüstekiler olayın ardından kaçarak izlerini kaybettirdi.


GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI


Şans eseri kimsenin yara almadığı olay anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, süratli gelen minibüs araçlara çarparak ilerliyor. Kucağında çocukla bir mahalleli ile bir köpek minibüsün ardından koşarken görülüyor. Ardından sokak birden kalabalıklaşıyor. Kucağında çocuğuyla aracına binmek üzereyken olaydan şans eseri yara alamadan kurtulan mahalleli Uğur Köse yaşadıklarını anlattı.


"MİNİBÜSTEN İNEREK KAÇTILAR"


Saniyelerle minibüsün altında kalmaktan kurtulduklarını belirten Köse, “Çocuk kucağımda arabaya binmek için gelirken minibüs hızlı bir şekilde bu yoldan geldi. Önce bu araca çarptı, ardından diğerlerine çarparak kaçmaya çalıştı. Karşı sokağa girmeye çalışırken oradaki araca çarparak durdu. Ben de kucağımda çocukla peşinden koştum. Minibüsten inerek kaçtılar. Biri çocuk iki kişiydiler. Yakalamaya çalıştım ancak çocuk kucağımda olduğu için yakalayamadım. Beş dakika önce arkadaşların çocukları burada oyun oynuyorlardı. Arkadaş çocuklarını olaydan önce almasaydı katliam olurdu. Ben de kucağımdaki çocuğumla çarptıkları bu araca binmek üzere yürüyordum. Üç saniye ile kurtulduk. Şans eseri kurtulduk. Bu şekilde 7 tane araca çarptılar. Büyük ihtimalle hırsızlık aracı olarak kullanıyorlar. Çünkü minibüsün plakası ile oynanmış. Plaka rakam ve harfleri değiştirilmiş. Kimse tespit etmesin diye" dedi.


Olayla ilgili incleme başlatan polis, biri çocuk iki kişiyi arıyor.

(BB)