Olay, gece geç saatlerde Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayan Mehmet Şanlıoğlu, evinin yanında bulunan ahırdaki 24 koyununun çalındığını söyledi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, parmak izi incelemesi ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda koyunların Mehmet D. ve Seyit Ahmet B. tarafından çalındığını ve kamyonetle götürüldüğünü saptadı.

KOYUNLARI KESERKEN SUÇÜSTÜ

Yapılan araştırma sonunda polis, 2 şüphelinin Eyyübiye Mahallesi'nde bulunduğunu belirledi. Koyunların çalındığı kamyonetin de evin önünde olduğunu gören polis, operasyon için düğmeye bastı. Düzenlenen baskında, evin girişinde koyunların usulsüz şekilde kesildiği ortaya çıktı. Kesilen 22 hayvanın etine el konulurken, kesime hazırlanan 2 koyun ise sahibine teslim edildi. El konulan koyun etleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli ise, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisin canlı ele geçirdiği 2 koyunu teslim ettiği hayvan sahibi Mehmet Şanlıoğlu ise, "Polis hırsızları hemen buldu. 2 koyunumu teslim aldım, çalınan hayvanların 22’si kesilmiş, bunların etlerini de imha ettik. Allah polisimizden razı olsun" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



ÖŞ (HK/AK)