Olay, Karaçay Mahallesi 34 Sokak 2 numaradaki evde geçen Perşembe günü saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Halı ve mobilya işi yapan 26 yaşındaki Gazi Yıldırım eşi ile iki çocuğunu da yanına alıp bir yakınlarına misafirliğe gitti. Evde kimsenin olmadığını gören iki şüpheli, iddiaya göre, kapının kilidini açıp içeriye girdi. Şüpheliler, salonun ortasında bulunan çelik kasayı aldıktan sonra 20 VF 086 plakalı otomobile yükledi ve kaçmaya başladı.

POLİS KAPANMAYAN BAGAJI FARK ETTİ

Karaçay Mahallesi’nde devriye görevini yapan polis ekipleri, hızla giden otomobilin bagajının tam kapanmadığını ve dışarıya çelik kasanın taştığını fark etti. “Dur” ikazında bulunan polisten kaçmaya başlayan otomobil, Şirinevler Mahallesi’nde diğer ekiplerin de yardımıyla durduruldu. Otomobilde bulunan ve poliste daha önceden de hırsızlık suçundan kayıtları olduğu belirlenen E.A. (24) ile F.B. (21) gözaltına alındı. Bagajında çelik kasa bulunan otomobil de incelenmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önüne götürüldü.

KASANIN ÇALINDIĞINI ERTESİ GÜN FARK ETTİ

Misafirlikten gelen Yıldırım ailesi, evlerine hırsız girdiğini fark etmeyip hemen uyudu. Dün sabah işe gitmek için uyanan Gazi Yıldırım, içinde müşterilerinden aldığı 350 bin liralık çek ve senet bulunan çelik para kasasının yerinde bulunmadığını gördü. Panikle polisi arayan Yıldırım, çelik kasanın polislerin elinde olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı ve hızla polis merkezine gitti.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Polisteki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen ancak, kasanın üstünde parmak izleri tespit edilen E.A. ile F.B., işlemlerinin ardından dün sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu arada otomobil ve çelik kasada iki kişinin daha parmak izine rastlandığı, hırsızlığı 4 kişinin yapmış olabileciğinin düşünüldüğü ve diğer iki kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

"KASADAKİLER BENİM HAYATIMDI"

Yapılan incelemenin tamamlanmasıyla da çelik kasa içindekilerle Yıldırım’a teslim edildi. Büyük bir sevinç yaşayan Yıldırım, “Kasadaki evrak ve çekler benim hayatımdı. Ailemin geleceğiydi. Çocuklarımın rızkı o kasanın içindeydi. Benim ve ailemin hayatını kurtaran polislerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma sürüyor.