Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte faaliyet gösteren ve birlikte hareket eden iki hırsızlık çetesini takibe aldı. 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün Diyarbakır'da, İzmir'de ve Antalya'da 100 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlenirken, 13 kişi gözaltına alındı. Liderliklerini Bayram A. ve Adem A.'nın yaptığı iki hırsızlık çetesi üyeleri Müjdat A., İbrahim T., Evren A., Ozan C., Ramazan Y., Murat B. ve Sedat D. Antalya'da, Kasım T. ve Ferhat T. Diyarbakır'da, Çetin O. ve Veysi O. ise İzmir'de yakalanarak kente getirildi.

TABANCA DA BULUNDU

Çete üyelerinin ev ve kullandıkları işyerinde yapılan aramalarda 23 dizüstü bilgisayar, 4 LCD ekran televizyon, 8 cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi, kol saatleri, altın bilezik, inci kolye, çok sayıda elektronik malzeme, biri İstihbarat Şubesi'nde görevli polis memuruna ait 3 tabanca ile hırsızlıkta kullandıkları malzemeler ele geçirildi.

Polisin takibi sırasında Bayram A. liderliğindeki grubun 6, Adem A. liderliğindeki grubun ise 14 hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi. Ancak polis yaptığı incelemede her iki grubun karıştığı hırsızlık olayı sayısının 50'yi bulduğunu açıkladı.

İKİ HAT OLUŞTURDULAR

Gözaltına alınan çete üyelerinin iki hat oluşturdukları ortaya çıktı. 'Doğu Hattı' ve 'Batı Hattı' olarak ikiye ayrılan grupta çalınan malzemeler bir yerde toplanıyor ve ayrılıyordu. Pahalı malzemeler 'Batı Hattı' elemanlarına teslim ediliyor, bu elemanlar ise İstanbul ve İzmir'de çalınan malzemeleri satıyordu. 'Doğu Hattı'nda görevli çete üyeleri ise fiyatı daha düşük olan malzemeleri, Ağrı ve Diyarbakır'da satıyordu. Çete ayrıca Antalya'da spot mağazası bulunan çete üyesi İbrahim T. aracılığıyla da çaldıkları malzemeleri elden çıkarıyordu.

KARGO İLE YOLLADI

Polisin teknik ve fiziki takibi sırasında ilginç ayrıntılar da gözden kaçmadı. Çete üyelerinden Ozan C.'nin Ağrı'da oturan babasına doğum günü hediyesi olarak çaldıkları dokunmatik ekranlı cep telefonu ile LCD ekran televizyon hediye gönderdiği ortaya çıktı. Kargo ile Ağrı'ya ulaşan televizyon ve cep telefonu operasyonun başlamasıyla birlikte el konularak Antalya'ya getirildi.