KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE ÇIKTI


Ataköy’de lüks bir sitede oturan işadamı Hamit A., 3 Ekim 2012'de polise başvurarak içerisinde 200 bin liralık ziynet eşyası ile 8 bin lira para bulunan çelik kasanın çalındığını bildirdi. Hamit A., polisteki şikayet dilekçesinde 2 yıldır hizmetçilik yapan Özbekistan uyruklu Nergiza A.’nın da hırsızlığın ardından ortadan kaybolduğunu belirtti.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın meydana geldiği evin civarındaki bütün güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Bu görüntülerde Nergiza A.’nın elindeki güçlükle taşıdığı kasa ile bir taksiye bindiğini tespit etti. Polis kısa sürede taksi şoförüne ulaşarak zanlıyı nerede indirdiğini sordu. Taksicinin kadını indirdiği evin önünü göstermesi üzerine operasyon başlatıldı. Aynı evde erkek arkadaşı ile birlikte kalan Nergiza A., gözaltına alındı.

 


SUÇUNU İTİRAF ETTİ


Poliste verdiği ifadesinde suçunu itiraf eden ve Özbekistan’da bulunan ailesinin paraya ihtiyacı olduğu için hırsızlık yaptığını söyleyen Nergiza A., “Kasayı çaldıktan sonra doğruca uluslararası garaja gittim. İçine bile bakmadan onu karton bir kutuya sarıp aileme gönderdim” dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan ve Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Nergiza A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kasaya ulaşmak için Özbekistan polisiyle irtibata geçildiğini söyledi.