Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan Metin Kapmaz, gece sıkılınca otomobiliyle gezmeye çıktı. Bir süre dolaşan Kapmaz, evine dönerken Karaafat Caddesi üzerinde bir arkadaşını görüp durdu. Otomobili çalışır halde bırakan Kapmaz, 10-15 metre ileriye gidip arkadaşıyla sohbete başladı. Bu sırada, 'hırsızlık ve kullanmak için uyuşturucu madde alma' suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Oğuzhan Y., iddiaya göre, park halindeki otomobilde gördüğü cüzdanı çaldı.

Ara sokağa girerek kaçan şüpheli, kontrol ettiği cüzdanın boş olduğunu anlayınca dönüp, arkadaşıyla sohbete devam eden Metin Kapmaz'a verdi. Kendisine ait cüzdanı tanımadığı gencin elinde gören Kapmaz, öfkelenip, Oğuzhan Y.'yi tekme tokat dövdü. Kapmaz ardından da polis çağırıp, şüpheliyi teslim etti.

Polis tarafından gözaltına alınan Oğuzhan Y., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Oğuzhan Y., görüntü alan gazetecilere, "Ben hırsız değilim. Hırsızlık yapmadım. Ben Şeyma'nın kurbanıyım. Şeyma'yı çok seviyorum. Onun aşkından ne yaptığımı bilemez hale geldim. Cüzdanı aldım, içi boş çıkınca iade ettim. Ben hırsız değilim" dedi.

Oğuzhan Y., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



FK(BK/CK)



Y.: Yıldırım