Yaz tatilini Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dedesinin yanında geçiren Fethiye İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Berkan Şen, arkadaşlarını ziyaret etmek için dün Fethiye'ye geldi. Bir süre sokakta vakit geçiren Berkan Şen, daha sonra 4 arkadaşının kaldığı Kesikkapı Mahallesi'ndeki eve gitti. Saat 21.00 sıralarında 4 arkadaşı tekrar gezmek için dışarı çıkarken, Berkan Şen evde kaldı. İddiaya göre Berkan Şen, bu sırada marketten 2 kutu çakmak dolum gazı alarak eve geldi. Evde kimsenin olmadığı sırada gazı soluyan Berkan Şen, bayıldı. Yarım saat sonra eve dönen arkadaşları Berkan Şen'i yatarken buldu. Berkan'ın uyuduğunu zanneden arkadaşları, rahatsız etmemek için gürültü yapmadan oturdu. Aradan 2 saat geçmesine rağmen Berkan'ın hareket etmemesinden şüphelenen yaşları 12 ile 18 arasında değişen 4 arkadaşı, bu kez onu uyandırmak istedi. Ancak Şen'in hiç tepki vermemesi üzerine arkadaşları, 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları müdahalede Berkan Şen'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri ile birlikte olay yerine gelen Fethiye Cumhuriyet Savcısı, yaptığı ilk incelemenin ardından Berkan Şen'in cesedini otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Berkan Şen’in ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 tüp çakmak gazına polis el koyarken, arkadaşları ise ifadesi alınmak üzere Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Berkan Şen’in kesin ölüm sebebinin otopsi raporunun ardından netleşeceği kaydedildi.



ET(SU/SS)