Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi görme engellilerin çağır merkezlerinde istihdam edilmelerini sağlamak için harekete geçti. Çağrı merkezlerinde çalışmak üzere kalifiye eleman yetiştirme çalışmaları başlatan dernek Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak proje hazırladı. Projeye Türkiye İş Kurumu tarafından 57 bin TL destek verildi.  Görme engelli 5 kişi Bilgisayar ve Diksiyon Öğretmeni Züleyha Yiğit tarafından verilen 540 saatlik eğitim programı 2.5 ay önce başladı. Dernek Başkanı Aynur Yiğit, görme engelliler için istihdam alanı ve oranının çok sınırlı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Son zamanlarda çağrı merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Her sektöre hizmet veren çağrı merkezleri var. Görme engeli vatandaşlarımız da çağrı merkezlerinde rahatlıkla çalışabilir. Bizlere uygun bir iş sahası bu sektör. Biz de bu alanda kalifiye eleman yetiştirmek için kurs açtık. Şu an devam ediyor. 2,5 ay sonra ilk 5 kişinin eğitim tamamlanacak. Daha sonra 5 kişinin daha eğitimine başlayacağız." 

Bilgisayar ve Diksiyon Öğretmeni Züleyha Yiğit, görme engellilerin hafıza ve ezberlerinin çok güçlü olduğunu belirterek, "Bu alanda eğitimleri çok hızlı öğreniyorlar. Tuşları görmedikleri halde klavyeyi çok güzel kullanıyorlar. Sektörde firmalar görme engellileri daha fazla işe alması gerek aslında. Tam onlara uygun bir iş kolu çağrı merkezleri" dedi.