Ailesiyle mutlu bir yuvası bulunan 39 yaşındaki Fidan B.’ye 4 yıl önce çene kemiği tömürü teşhisi konuldu. Ardından bir dizi tedavi sürecinin ardından, ameliyatla alınan tümörlü kemiğin yerine de bacağından alınan parça takıldı. Ancak hayal ettiği sağlığına kavuşamayan Fidan B., peşpeşe yaşadığı dört ameliyatın ardından ağız yapısının bozulmasıyla çenesini kullanamamaya başladı, kardından beslendi.

EŞİ BAŞVURMADIK YER BIRAKMADI

Fidan B.’nin zamanla kullanamadığı dişleri de çürümeye başladı. Büyük ağrı çeken kadının dişleri, çene kemiği açılmadığı için de ne çekilebildi ne de tedavi edildi. Eşinin yaşadığı büyük acıdan kurtarılması ve en azından sağlığına kavuşması için F.B. de bir çok hastaneye başvurdu. Özürlü raporu verilen Fidan B.’nin Türkiye’de tedavi edilmemesi durumunda yurt dışına gönderilmesini isteyen F.B., İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu.

Burada da beklediği yanıtı alamayınca Sağlık Bakanlığı’nın 'Alo 184' şikayet hattını arayan F.B., görevli personele de yaşadıklarını anlatmaya çalıştı. Ancak çağrı merkezi görevlilerinin de kendisiyle ilgilenmedikleri ileri süren F.B., telefonda "Sizleri öldürürüm. Tüm doktorları kaleşnikofla tararım" tehdidinde bulundu. Görevlilerin ihbarı üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri F.B.’yi gözaltına aldı.

İfadisinde, eşinin sağlığına kuvuşması için başvurdruğu tüm kapılardan kendisine olumsuz yanıt verilmesi üzerine sinirlendiğini ve böyle bir konuşma yaptığını söyleyen F.B., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Emniyet Müdürlüğünden çıktığı sırada F.B., eşinin yaşadığı büyük ağrılardan kurtulması için kendilerine yardım edilmesini istedi.

Eşinin gözaltına alnmasıyla yıkılan Fidan B. ise "Benim tedavimi yaptırmak için çabaladı. O da yaşadıklarımıza dayanamadı. Eşime ve bana yardım eli uzatılmasını bekliyorum" dedi.