Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde davanın zaman aşımından düşürülmesini ve Ankara Adliyesi önünde yapılan protestoya polisin müdahalesini protesto ettiler. Eyleme Sivas Divriği Kültür Derneği üyeleri de destek verdi.


"BU HESAP KAPANMAMIŞTIR"


"Ne unuturuz ne de unuttururuz" yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan avukat Taylan Tanay, davanın bitmediğini belirterek, "Bu hesap kapanmamıştır. Sivas katliamı hepimizin gözleri önünde alenen işlenmiş bir insanlık suçudur. Halka karşı suç işleyenlerin unutulmasına, cezasız bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Katledilen insanlar için adalet yerini buluncaya kadar mücadelemiz sürecektir" dedi. Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi önünde yapılan protesto eylemlerinde ise polisin müdahale ettiğini ifade eden Tanay, "Ankara'da davayı takip eden demokratik kitle örgütü temsilcilerine, siyasal parti temsilcilerine ve halkımıza yönelik polis terörü estirildi şu an saldırı halen devam ediyor. Katliamı zaman aşımından düşürenler, hesabını sormayanlar adalet isteyen halkımıza saldırıyorlar. Bunu kabul edebilmek mümkün değil" diye konuştu.


"HESAP VERMEKTEN KURTULAMAZSINIZ"


Davanın bir numaralı sanığının emniyet müdürlüğünden sadece 100 metre mesafede yaşadığını ve 18 yıl tüm aramalara rağmen bulunmadığını belirten Tanay, "Davanın 7 firari sanığı uluslararsı tutuklama müzekkerelerine ve devletin tüm çabalarına rağmen bulunamazken uluslararası ticarette üstün başarılar gösterdiler, büyük sermayedarlara dönüştüler. Sanık avukatları ise devlet ve bürokrasi de hızla yükseldiler, bakan milletvekili Anayasa Mahkemesi üyesi oldular ve şimdi tam 19 yıl sonra zamanaşımına sığınıp bize unutun diyorlar. Bir kez daha kendilerine onları hiç yalnız bırakmayan yargının şefkatli kollarına bırakıyorlar. Münferit ile başlayan sözlerine, katiller cezalandırıldı, hukun gereği sözlerine ekleyerek komplo teorilerine sahte gözyaşlarına sığınarak unutun diyorlar. Bir mahkeme kararıyla tarihi değiştiremez, hesap vermekten kurtulamazsınız" dedi.


"BU DAVANIN SAHİBİYİZ"


Eyleme katılan Divriği Kültür Derneği Başkanı Cafer Çelik ise "İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Bu kararı verenleri insanlık adına bir kez daha kınıyoruz. Bu karar bizleri üzmüştür. Hiçibr zaman ne unutacağız ne de affedeceğiz. Bu davanın sahibiyiz" diye konuştu. Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.