Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL,  Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi yeni adli yıl başlangıcı nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı


Yaklaşık 25 avukatın katıldığı basın açıklamasını dernek üyesi avukat Ali Şafak okudu. Şafak, Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını hatırlatarak, “İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından Başbakanın sır küpü olan Hakan Fidan’ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılması ve 4 MİT mensubu hakkında yakalama kararı çıkarılması ile yargı ve yargı organları, yaşanan güç dalaşına alet edilmiştir" diye ifade etti. 3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesi ile niyetin yargı reformu olmadığını belirten Şafak, “Zira yapılan düzenleme ile başta Haluk Kırca olmak üzere ellerinden devrimci kanı damlayan halk düşmanları haklanmış ve özgürlüklerine kavuşturulmuştur" dedi. Şafak, “Biz Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olarak, dün olduğu gibi bugün de hukuk eliyle yürütülen devlet terörüne karşı mücadele etmek için mahkeme salonlarında, adliye koridorlarında, karakollarda ve meydanlarda olmaya devam edeceğiz" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.


Bugün davası görülen Güngören patlamamasında oğlu Furkan Şentürk’ü kaybeden baba Mustafa Şentürk, basın açıklaması yapan grubun önüne geçerek Türk bayrağı açtı. Gruptan bir avukat, “Şöyle kenarda durursanız, biz adli yılla ilgili bir açıklama yapacağız" diye uyarıda bulundu. Şentürk, etraftaki vatandaşlar tarafından uzaklaştırıldı.


SG(FOTOĞRAF)