Erhan TEKTEN-Ahmet YILDIRIM/İSTANBUL, ÇAĞA Hukuk Vakfı tarafından Türkiye'de hukuk alanındaki çalışmaları teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla 10 yıl önce başlatılan "Çağa Hukuk Ödülü" bu yıl, "Nasıl Bir Vergi Denetimi ve Vergi Yargısı?" çalışması ile Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Üstün’e verildi. Tören de ayrıca Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a katkılarından dolayı plaket verildi.

Vergi Denetimi ve Yargısı" konusunda düzenlenen 25 Bin TL tutarındaki ödülü kapsayan Çağa Hukuk Ödülü-2011 için bu yıl 6 eser başvurdu. Yarışmacıların çalışmaları, başkanlığını Adnan Nas'ın yaptığı, Prof. Dr. Hakan Üzeltürk, Şaban Erdikler, Dr. Ali İrfan Şanver ve Zeki Gündüz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

KATILIMDA BULUNAN HERKESE TEŞEKÜR EDİYORUM


Ödül töreninde bir konuşma yapan Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Barbaros Çağa, "10 yıl önce bir yola çıktık. Bilimsellik ve yetiştiricilik geleneğinin yükseldiği sorumluluk bilinci ile, Türkiye'de bilim ve uygulama alanlarındaki hukuki çalışmalarda araştırıcı yaklaşımı özendirmek ve hukuk alanında yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla 2001 yılında Çağa Hukuk Ödülleri'ni başlattık. Bugün 10. Ödülümüz sahibini buluyor. Artık gelenekselleşen Çağa Hukuk Ödülleri'ne bugüne kadar katılımda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÇALIŞMALARIN ÖZENDİRİLEMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM


Çağa Hukuk Ödülü-2011'i kazanan Süleyman Üstün ise "Çağa Hukuk Vakfı, hukuk alanında büyük bir boşluğu dolduruyor. Çünkü yapılan bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi çok büyük öneme sahip. Özellikle hukuk alanındaki akademisyenlerin meslek hayatlarındaki zorlu süreçlerinde, çalışmaların özendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Zorlu mesleki süreçlerinde akademisyenlerin motive olmasını sağlayan, onlara hedef belirleyen ve yapılan yayınların kalitesinin yükseltilmesini sağlayan bu yarışmaların katkısı inkar edilemez. Çağa Hukuk Vakfı'nın bu uygulamasının diğer kurumlara da örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Üstün sözlerine şöyle devam etti; "Vergi Hukuku hem devlet hem de vatandaşlar bakımından çok önem taşıyan bir hukuk dalıdır. Vergi hukuku bir yandan devletin yüklenmiş olduğu kamu hizmetlerinin gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu kaynakların toplanmasını garanti altına alırken, diğer yandan da mükelleflerin hukuki güvenliğini sağlamaktadır. Vergi hukuku kişilerin hukuki güvenlikleri bakımından en az ceza hukuku kadar değer taşımaktadır. Ne mutlu ki Çağa Hukuk Vakfı da 2011 yılı için yarışma konusunu Vergi Denetimi ve Yargısı olarak belirledi. Yarışmanın ilanını gazetede gördüğümde, büyük bir heyecanla, bütün çabamla bu yarışmaya odaklandım. Çalışmanın ortaya çıkmasında etkili olan bu yarışma için Çağa Hukuk Vakfı'na teşekkür ederim"

AYDIN DOĞAN'A ÖDÜL


Tören de ayrıca Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a katkılarından dolayı, Barbaros Çağa ve eşi Sema Çağa tarafından plaket verildi. Barbaros Cağa, "Büyük katkılarından dolayı sayın Doğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz ve ödülü kabullerini rica ediyoruz" dedi.


ET AY (ÖA) (FOTOĞRAF)