İstasyon Mahallesi’ndeki boş araziye kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren 11 ailenin daha iyi şartlarda yaşaması için harekete geçen Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği, Roman vatandaşlar için konut inşa etme kararı aldı. Edirne Belediyesi Meclisi’nin şubat ayı toplantısında, Yeniimaret Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait arsa, konut yapılması için Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na devredildi. Konut inşaatının yakında başlayacağı belirtildi.

Zor şartlarda yaşayan Romanlar, kendileri için konut yapılacağı haberini sevinçle karşıladı. 12 senedir çadırda yaşadığını söyleyen 3 çocuk annesi 68 yaşındaki Yaşariye Kumlu, geliri olmadığı için yardıma muhtaç olduğunu belirtti. Ev yapılacağı için mutlu olduğunu ifade eden Kumlu, "Daha önce de sanayi sitesinin yanındaydık. Oraya adliye inşaatı yapılınca buraya geldik. Ne elektriğimiz var ne suyumuz var. Devlet bize ev yaparsa sağ olsun" dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da, "Bu ailelerin ev sahibi olması için büyük uğraş verdik. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ev inşaatları kısa sürede başlayacak. Avrupalı Romanların sorunlarıyla ilgilenen dernekleri de göreve çağırıyoruz" diye konuştu.



GB(LK/CK)