Ahmet Keskin'in cenazesi dün yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ne bağlı Şarköy Boğaz Mahallesi'ndeki evine getirildi. Bugün saat 10.30'da Boğaz Mahallesi Camii'nde kılınan cenaze namazına, yakınları ve köylüler katılırken, 2 çocuk babası Ahmet Keskin'in cenazesi, ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Ağabey 59 yaşındaki Rüstem Keskin, kardeşinin 10 yıl önce eşinden boşandığını belirterek, "Kardeşim çok sıkıntı çekti. Zorluklar içerisinde mücadele etti. Ben zaten rahatsız olduğum için çalışamıyorum. O bizim direğimizdi. İstanbul'a gider gelirdi. Burada ihtiyaçlarımızı görürdü. Benim tek isteğim var, biz para derdinde değiliz, devletimiz, oğlu veya kızına bir iş versin. Kimseye muthaç olmasınlar" dedi.

Kardeşiyle olaydan 5 dakika önce cep telefonu ile görüştüğünü söyleyen Rüstem Keskin, "Ben olayın olduğu gece Ahmet'le telefonla konuştum. Telefonu kapattıktan 5 dakika sonra olay olmuş. Ahmet ve arkadaşları o esnada uyumuyorlardı. Hepsi uyanıktı" diye konuştu.

Ahmet Keskin'in yeğeni Mehmet Keskin ise "Ben de oralarda çalıştım. Hatta bir hafta sonra oraya gidecektim. Bu işyerlerinde hiç güvenlik yok. Ben kendi gözümle gördüm. İnşaattan düşen işçiye düştükten sonra baret, emniyet kemeri, iş ayakkabısı giydirdiler. Biz işe başvurduğumuzda ölüm fermanızı imzalamış oluyoruz. İstanbul'da yaşanan bu olayın kaza olduğuna inanmıyoruz. Bu olayın peşini sonuna kadar bırakmayacağız" dedi.



HT(MÇ/SS)