Olay, Simav İlçesi'ne 23 kilometre mesafedeki Efir Köyü yakınlarında saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Kısa süre önce karne sevinci yaşayan Kınık İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ömer Kadir Keskin (11), aynı sınıftaki arkadaşı Fahri Candan (11) ve okulun 8'inci sınıf öğrencisi Süleyman Sami Durmuş (13) gezmek için köyün yakınındaki sulama göletinin bulunduğu bölgeye gitti. Göletin buz tuttuğunu gören üç çocuk yaklaşık 20 metre uzaklıktaki karşı kıyıya geçmek istedi. Göletin üzerinde bir süre ilerleyen çocuklardan Ömer Kadir Keskin, biranda buzun kırılmasıyla suya gömüldü, arkadaşları ise dönüp son anda canlarını kurtardı. Şoka giren iki çocuk, koşarak köye gidip yakınlarından yardım istedi. Köyüler göletin bulunduğu bölgeye giderken jandarmaya da bilgi verdi.

ARAMALAR SONUÇ VERMEDİ

Jandarma ekipleri ve köylüler gölet çevresinde minik Kadir'i aramaya başladı. Diğer taraftan da Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Hava kararıncaya kadar süren aramalara rağmen bir sonuç elde edilemezken, çalışmalara son verildi. Sabah saatlerinde arama kurtarma ekipleriyle yeniden arama çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Oğlunun gölete düştüğünü öğrenip olay yerine gelen anne Nuriye Keskin sinir krizi geçirdi. Küçük çocuğun İstanbul'daki inşaatlarda işçi olarak çalıştığı öğrenilen babası Metin Keskin'in de olayı öğrenince köye gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.

DİĞER ÇOCUĞUN ANNESİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Gölete düşmekten son anda kurtulan Fahri Candan ve Süleyman Sami Durmuş olayın şokuna girince sağlık ekipleri tarafından Simav Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye giden Fahri Candan'ın annesi Fadime Candan oğlunu sedyede görünce kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahale ettiği anne tedaviye alındı. Şoka giren iki çocuk ile kalp krizi geçiren Fadime Candan'ın tedavileri sürüyor. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.



MY (AÖ/RT)