Bugün, saat 10.00'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan, aralarında Büyükşehir Belediyesi davasının sanıklarından Erhan Bey ile tek tutuklu olarak kalan Pervin Şenel Genç'in, kardeşi Nagehan Genç'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, alkışlı ve sloganlı protestoda bulundu. Davanın tek tutuklu sanığı Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in serbest bırakılmasına yönelik pankartların da açıldığı protesto eyleminde açıklama yapan, sanıklardan Ali Sabuktay'ın kardeşi Ayşegül Sabuktay, "Tarihi İzmir Büyükşehir Belediyesi davası, o günlerde bazı basın organlarında rüşvet operasyonu olarak isimlendirilmişti. Gözaltına alınanlar, dosya üzerinde kısıtlılık kararı olduğu için, iddianame açıklanana kadar ne ile suçlandıklarını dahi bilmezken, kimi gazeteler basın ahlakıyla bağdaşmayacak zorlama yorumlarla rüşvetten söz ediyordu. Bu davada duyarlı bir dil kullanmaya özen gösteren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Ancak biliyoruz ki, davanın başlangıcından bu yana bir kısım medya asılsız haberler yaparak, davayı `yolsuzluk' davası olarak isimlendirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik itibarsızlaştırma kampanyasının bir parçası olmayı tercih etmiştir. Bugün gelinen noktada, artık kimse rüşvetten söz edemiyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bir yılı aşkın süre demir parmaklıklar arasında tutulduğu bu davadan bazı basın organları hala bir sorumsuzluk örneği sergileyerek, `yolsuzluk davası' olarak söz ediyor. Davaya konu olan olaylarla ilgili yolsuzluk yapıldığını kanıtlayacak deliller sunulmazken, davayla ilgili bütün haberler yolsuzluk davası başlığı altında veriliyor. 15 aydır asılsız haberler yayınlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ve İzmir halkını rencide etmiş olan bazı basın organlarının, bu davadan söz ederken yolsuzluk başlığı kullanmaktan vazgeçmelerini istiyoruz. Bu tür yaftalamaların, damgalamanın neden olduğu mağduriyetten doğan maddi ve manevi tazminat haklarının saklı kaldığını hatırlatmak istiyoruz" dedi.

"GENÇ, YALNIZ DEĞİLDİR"

Sabuktay, konuşmasının devamında, "4 Mayıs 2010'dan beri tutuklu olan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'i bir şüpheli gibi değil, bir rehine gibi demir parmaklıklar ardında tutan zihniyet adalet duygusunu her geçen gün daha da sarsmaktadır. Adalet bir lütuf değildir. Genç, artık yalnızca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri değil, İzmir halkının ve bizlerin teyzesi, ablası, kardeşi ve yakını olmuştur. Genç, yalnız değildir, kimsesiz değildir. O cezaevinde tutulduğu sürece bizler, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve bütün İzmir halkı onunla birlikte tutsaktır. Genç'e ve İzmir'e özgürlük istiyoruz" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

CEZAEVİNDE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının, davanın tek tutuklu sanığı Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in, önümüzdeki perşembe günü yeni yaşına girecek olması nedeniyle Yeni Şakran Cezaevi'nde kutlama yapmak için harekete geçtiği öğrenildi. Çok sayıda kişinin katılımının beklendiği doğum günü kutlamasının yanısıra, aynı gün Büyükşehir Belediyesi Binası önünden de özgürlük balonlarının havaya uçurulmasının planlandığı kaydedildi. Etkinliklere, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımının beklendiği açıklandı.



TT(AÖ/AK)