Mustafa Kemal Caddesi Viyadük altında, bugün saat 19.30 sıralarında toplanan İzmirliler ellerindeki meşaleleri ateşe vererek "İzmir Aziz'dir Aziz kalacak", "Faşizme karşı omuz omuza ve "gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Ellerinde üzerinde Aziz Kocaoğlu'nun resimlerinin bulunduğu pankartlarla yürüyen grubun sayısı yolda katılanlarla birlikte yaklaşık 500 kişiyi buldu. Ayrıca gruba, pencerelerine ve balkonlarına çıkan bazı vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Viyadük altından başlayan ve 30 dakika boyunca süren yürüyüş Bornova Meydan'da son buldu.

Burada topluluğa seslenen CHP İzmir Millletvekili Mustafa Moroğlu şöyle konuştu:

"Öncelikle katılanlara teşekkür ediyorum. Eylemlerimiz dava sürdüğü müddetce devam edecek. Yarından itibaren adliye önünde nöbet tutacağız. Eylemlerimizde bugünden başlayarak dava süresince her ilçede devam edecek. Bugün Bornova'dan başladık. Yarın Bayraklı'da diğer gün Karşıyaka ve diğer tüm ilçelerde. Biz sadece adalet istyoruz. Başta Aziz başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlarımıza desteğimiz devam edecek" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, "Bugün davanın ilk günüydü. Bizim onların dürüstlüğüne, işlerini en iyi şekilde yaptığına dair inancımız, duruşma salonlarında ve adliye önünde ve Bornova İlçemiz'de meşaleli yürüyüşle dile geldi. Bundan sonra da adalete olan inancımız ve hukuka olan inancımız bu davanın sanıkların tamamının davadan aklanmasına olan inancımız devam edecektir. Tek isteğimiz var o da adelet. Adaletin de Türkiye Cumhuriyeti'nde var olduğuna ve uygulanacağına inanıyoruz" dedi.

Grup açıklamaların ardından sessizce dağıldı.

KÖ,OG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)