Daha önce, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 28 Haziran'da 'Kocaeli Sanayi Fuarı' olarak açılan fuarın adı Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Fuarı olarak değiştirildi ve açılış tarihi de geriye alındı. 3.5 ay sürecek fuarın açılışına Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Dönemeç, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Başkanı Halil İbrahim Keleş, ilçe belediye başkanları ve il protokolü katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI KAFTAN GİYDİ

Açılış töreninde konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezdi. Vali Ercan Topaca, Ak Parti Milletvekili Zeki Aygün ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tiyatro gruplarından birinin standını ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu, burada, oyunlarda kullanılan sultan kıyafetini giydi. Başına kavuk takıp kaftan giyerek tahta oturup poz veren Başkan Karaosmanoğlu ile yanındaki koltuğa oturan Vali Ercan Topaca ve yanlarında duran Milletvekili Aygün birlikte fotoğraf çektirdi.

Diğer taraftan, fuarın açılışında dün akşam Murat Dalkılıç'ın vereceği konser ise havanın yağışlı olması nedeniyle ertelendi. Fuar boyunca birçok sanatçının konser vereceği bildirildi.



MB(MB/CK)