İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez yapılan duruşmaya, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, ihaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap' gibi suçlardan yargılanan tutuklu sanıklar Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen ve Kuşadası Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ile 21 tutuksuz sanık katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunmalarına başlayan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Belediye Başkan Yardımcıları Gülşen ile Uyan aynı yönde ifade verirken, tahliyelerini talep etti.

SAVCI DA TAHLİYE İSTEDİ

Duruşma Savcısı mütaalasında, iki tutuklu sanığın tahliyesini istedi. Bu talebe uyan mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağı koyduğu Gülşen ile Uyan’ın tahliyesine, TAPE’lerin yeniden incelenmesine ve bilirkişi talep edilmesine karar verirken, duruşmayı 4 Ekim’e erteledi.

AVUKAT: OLUMLU BİR KARAR

Duruşmada bir kısım sanığın avukatlığını yapan Enis Dinçeroğlu, "Savcının sanıkların tahliyesini istemesi ortada bir örgütün olmadığını gösteriyor. Dosyadaki suçlamalar da örgütün olmadığını gösterdi. Olumlu bir karar" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın iddianamesinde, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen’in ayrı bir örgüt kurarak, elemanlarıyla İzmir ve Kuşadası’nda belediye ihaleleriyle ilgili çeşitli suçlara karıştığı iddia edilmişti.



TT(İÖ/COŞ)