Önceki gün etkili olan yağmur yağışı ardından yatağından taşan Büyükkarıştıran Deresi, 110 ev ve işyerini sular altında bırakırken, 93 yaşındaki Zehra Demirel ile Siyami Yeni ve 21 yaşında ve oğlu Semih Yeni öldü. Beldede bugün hayat büyük ölçüde normale dönerken, sel suyunun çekilmesi ardından evleri su altında kalanlar temizlik çalışmalarına başladı. Derinliği 2 metreyi bulan taşkın suyu ile dolan evlerdeki eşyalar tamamen kullanılmaz hale geldi. Ev sahipleri, kullanılmayacak duruma gelen evdeki beyaz eşya, mobilya, kıyafet ve çocuklarının düğünleri için hazırladıkları çeyizleri dışarı çıkardı. Belediye ekipleri bu eşyaları iş makineleriyle alarak kamyon kasalarına yükledi ve çöpe attı.

BAYRAMDA EVSİZ KALDILAR

Sel sonrası evsiz kalanlar, yarın Kurban Bayramı, evlerini temizleyerek geçireceklerini söyledi. Evler kullanılmaz durumda olan selzedeler, geceleri  evleri hasar görmeyen yakınlarının yanında yada belediyenini kendilerine ücretsiz tahsis ettiği otellerde geçirecek.

Selde mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi için her türlü önlemi aldıklarını belirten Büyükkarıştıran Belediye Başkanı CHP'li Lütfi Karaman, "Evleri kullanılmaz durumda olan vatandaşlarımız için otellerde yer ayırdık. İsteyen buralarda kalabilir. Ayrıca giyim, gıda yardımı da yapıyoruz" dedi.

Sele evde uyurken yakalandığını belirten 70 yaşındaki Cevdet Kıyıcı, şunları anlattı:

"Ne olduğunu anlayamadım. Eşimin bağırmasıyla uyandım. Kalktığımda dizlerime kadar su vardı. Dışarıya çıkmak için kapıyı açtığımda ev tamamen suyla kaplandı. Eşim suda boğuluyordu. Son anda kurtardım. 5 dakika daha geç kalsak ikimizde ölecektik. Sel nedeniyle oğlumun ve benim aracım sürüklenerek su içinde kaldı. Evdeki bütün eşyalar kullanılmaz durumda. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz."

BABA VE OĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Sele işlettikleri lokantada yakalanan ve kaçarken hayatını kaybeden Siyami Yeni ve oğlu Semih Yeni’nin cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi ardından beldeye getirildi. Bugün öğleleyin kılınan namazı ardından düzenlenen cenaze törenine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı CHP'li Lütfi Karaman ve çok sayıda kişi katıldı. Baba ve oğlu, kılınan namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.



FK(LK/İD)