Alaaddin Mahallesi Kore Kahramanları Caddesi'nde, önceki gün akşam, halı saha ve eğlence merkezi işleten Harun Yılmaz (25) ile kardeşi Onur Yılmaz, işyerlerinde bir arkadaşlarının doğum gününü kutlayıp eğlendi. Gecenin sonunda Yılmaz Kardeşler, arkadaş grubunu uğurlamak için kapıya çıktı. Bu sırada erkek berberi Nazım Elibol (20) ve yanındaki bir grup arkadaşı, iddiaya göre Yılmaz kardeşler ve beraberindekilere laf atıp sataşarak, içeri girmek istedi. Ancak, Elibol ve beraberindekiler 'damsız' oldukları gerekçesiyle içeri alınmayınca kavga çıktı. Kavga sırasında cebindeki çakıyı çıkaran Nazım Elibol, önce Harun Yılmaz'ı karnından yaraladı. Elibol, bu sırada ağabeyine yardıma gelen Onur Yılmaz'ı da göğsünün üç yerinden yaraladı.

Yaralı olarak işyerine giden Harun Yılmaz, aldığı ekmek bıçağını Nazım Elibol'un göğsüne sapladı. Ambulansla Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan sağlık durumu ağır olan Bölgesel Amatör Lig 11'nci Grup'ta mücadele veren Büyükçekmecespor'un golcü futbolcusu Onur Yılmaz, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Diğer iki yaralıdan Nazım Elibol ise ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Göğsüne aldığı 3 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden Onur Yılmaz'ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Futbolcu Yılmaz için yakınları ve sevenlerinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camii'ne evinden getirilen tabutunun üstü, Onur Yılmaz'ın oynadığı takımların formalarıyla örtüldü. Yılmaz'ın yakın arkadaşları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Onur Yılmaz'ın tabutu başına gelen annesi Nagihan Yılmaz, oğlunun fotoğraflarını öpüp, tabutunun üstündeki formaları okşadı. Anne Nagihan Yılmaz, "bunlar benim oğlumun teriyle ıslanan formalarıdır. Benim oğlum yaşadığı süre içerisinde evlatlık vazifesini layıkıyla yapmıştır. Ben oğlumu akşam rüyamda gördüm. O bir melek kadar günahsızdı" dedi.

Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğititim Müdürü Haki Mutlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Onur Çalışkan Geliboluspor Başkanı İsmail Öztürk ve yönetimi, Harb-İşspor Klübü, Büyükçekmecespor Klübü, Gölcükspor Klübü, Vefa Spor Klübü, Karagümrükspor Kulübü çalışanlarının ve vatandaşların katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz, Gelibolu Alaaddin Kalfa Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede konuşan Büyükçekmecespor Kulüp Başkanı Mensure Çarıkcıoğlu, "Onur, bizim hem çocuğumuz, hemde fubolcumuz idi. 2011 ve 2012 futbol sezonunda bizim takımızda oynadı. Adı gibi Onurlu ve pırlanta gibi bir gençti. Aslan gibi bir çocuğumuzu elim bir olayda kaybettik. Hayat işte böyle bir şey. Hayatta geride bıraktığın güzel şeyler varsa onlarla yaşarsın ki, işte Onur'da böyle biriydi. Buraya geldik ve gördük ki Gelibolu bu evladını bağrına basarak ne kadar sevdiğini göstermiştir. Anasına ve babasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Onur'un cenazesine katılan Karagümrük Sporun Teknik Direktörü Hüseyin Aydoğdu, "Onur sevdiğim bir futbolcum idi. Onu ben Albayrakspordan Vefa spora o zamanlar almıştım. Vefa Spor'da iyi bir sezon geçirdi ve Büyükçekmecespora transfer oldu. Kendisiyle bu sezon rakip olmuş aynı grupta mücadele etmiştik. Bu sezonda tekrar Karagümrük spora kendisini istemiştim. Ölümü bizi çok üzdü" dedi.



DZ (KÖ/RT)