Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde parti örgütünü ziyaret eden İsmet Büyükataman yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Hükümetin uzlaşmaya yanaşmadığını, ayrıştırma, çatışma ortamına yönelik siyaset yaptığını savunan Büyükataman, 2014 yılı Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimleri, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015'de gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

Ülkenin gerçekten zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Büyükataman, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana kendi elleriyle Meclis'e gönderdiği milletvekilleri marifetiyle kan kaybediyor, irtifa kaybediyor, mevzi kaybediyor. Özellikle kapatılan beldelerdeki vatandaşlarımız olmak üzere herkese ulaşmanızı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi nereye götürme niyet ve gayretinde olduğunu anlatmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamalarında belirlenen yeni asgari ücretin yetersiz olduğuna dikkat çeken  Büyükataman, “Ne yazık ki sefalet ücretidir. Ne yazık ki, büyük beklentilerle ülke yönetimi emanet edilen Sayın Başbakanı dinlediğinizde, zaman zaman 'Acaba ben başka bir ülkede mi yaşıyorum' diye düşünmekten insan kendisini alamıyor" diye konuştu.

"CAMBAZA BAK OYUNU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgilide konuşan Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer ifade edilen doğruysa, Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimindeki Türkiye'nin, ne hale geldiğinin, getirildiğinin çok acı bir örneğidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu konuda Sayın Başbakanın çıkışını samimi bulmuyoruz. Yaşananları, geçmiş dönemlerde olduğu gibi gündem değiştirmenin bir yenisi olarak görüyoruz. Ne zaman sıkışsalar, 'cambaza bak' oyunu oynamak ihtiyacını hissetseler. Toplumun dikkatlerini başka noktalara çekmek ihtiyacı gündemlerine gelse, yarattıkları bir takım sanal gündemlerle toplumu meşgul ediyorlar. Bu maksada yönelik bir çıkış olduğunu düşünüyorum."

 

SA(FK/ESM)