Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde oturan 3 çocuk annesi 29 yaşındaki Dilek Ertuğrul'a, 8 yıl önceki ilk doğumunun ardından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 8 yıldır ilaç tedavisi gören Dilek Ertuğrul, rahatsızlığına rağmen ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ertuğrul, 1 yıl önce doğan çocuğu 40 günlükken fenalaşıp hastaneye götürüldü.

Böbrekleri iflas eden ve yaklaşık 1 yıldır diyaliz mahkumu olan Ertuğrul, Erciyes Üniversitesi Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi'nde kadavradan nakil listesine yazıldı. Aradan geçen sürede kadavra çıkmayınca canlı vericiden nakil yapılmasına karar verildi. Dilek Ertuğrul'un eşinin büyükannesi Hatice Altıparmak, kendini çok sağlıklı hissettiğini ve böbreğini vermek istediğini söyledi.

BAŞARILI NAKİL

Aile, yaptıkları araştırma sonunda nakil olmak üzere Medical Park Antalya Hastanesi'ne geldi. Doku örneklerinin alınmasının ardından nakil için bir sakınca olmadığı belirlendi. Operasyon, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Demirbaş ve Opr.Dr. Sabri Tekin tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Dilek Ertuğrul, "Diyaliz süresince çok halsiz oluyor ve çocuklarıma yeteri kadar zaman ayıramıyordum. Bana böbreğini bağışlayan anneannemize sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Hem aileme, hem bana, hem çocuklarıma büyük bir mutluluk yaşattı" diye konuştu.

9 çocuk annesi Hatice Altıparmak, organ naklinin yaşının olmadığını belirterek, "Ben hasta olsam eminim onlar da böbreğini bağışlardı. Bağış yapmak için bir an düşünmedim bile. Onların çocukları ile mutlu bir yuvasının olması benim en büyük mutluluğum" dedi.