Bornova’da oturan ve iyi bir eğitimin hayalini kuran Türkan Gökkılıç, ilköğretim okuluna devam ettiği sırada eklemlerinde rahatsızlık yaşamaya başladı. Zaman zaman ayakta durduğu sırada dengesini sağlayamayıp düşen Türkan Gökkılıç’ın hayatı 20 yaşına geldiğinde ise büyük bir acıya döndü. Rahatızlığı nedeniyle çok istediği eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Türkan Gökkılıç, çok sevdiği erkek arkadaşıyla nişanlanarak mutlu bir yuva hayali kurdu. Ancak Türkan Gökkılıç’ın hayatı, bu yaşından itibaren tam bir kabusa dönüştü. 'Ankılozan spondilit' adlı eklem rahatsızlığı olduğu ortaya çıkan Türkan Gökkılıç, yatağa bağımlı hale geldi. Mutlu bir yuva kurma isteği gerçekleşmedi, nişanlasından ayrılmak zorunda kaldı.

MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Doktorların, ayağa kalkmasının mucizelere bağlı olduğunu söylemesi ve umut vermemesi üzerine Türkan Gökkılıç, tedavisine kendi imkanlarıyla evinde devam etti. Türkan Gökkılıç, kendisine söylenenlerin aksine yıllarca mücadele etti ve mucizeyi adım adım gerçekleştirdi. Gökkılıç son bir yılda tamamen ayağa kalkıp yardımsız olarak kendi kendine adım atmaya başladı. Günlük ihtiyaçlarını da yine yardımsız yaparak yıllardır verdiği mücadeleyi kazandı.

TRAFİK CANAVARI HERŞEYİ SIFIRLADI

Artık hayata daha büyük sevgiyle bakan, eskisi gibi dışarıya çıkıp gezmek isteyen 40 yaşındaki Türkan Gökkılıç’ın hayatı, geçen hafta bir kez daha karardı. Komşularıyla, İzmir’in Torbalı İlçesi’ne bağlı Ayrancılar’a pikniğe giden, gönlünce eğlenen Gökkılıç’ın da içinde bulunduğu otomobil, dönüş yolunda Yeşildere üzerinde trafik kazasına karıştı. Kontrolden çıkarak önce kaldırıma ardından da askeri birliğin duvarına çarpan otomobilin ön koltuğunda oturan Türkan Gökkılıç, ağır yaralı olarak çıkartıldı. Hastaneye kaldırılan Gökkılıç’ın, omurgasında kırık olduğu ortaya çıkınca hem kendisi hem de yakınları bir kez daha yıkıldı. Yıllar sonra tekrar ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşayan Türkan Gökkılıç, yine yatağa bağımlı hale geldi.

Rahatsızlığından dolayı ameliyat edilememe tehlikesi bulunan Türkan Gökkılıç’ın doktorları, kontrolleri sonrasında kırıklarının kendi kendine kaynamasının beklenmesine karar verdi.

"YİNE BAŞARACAĞIM"

Mucizenin ardından bir kez yatağa mahkum kalan ve tedavisinin ne kadar süreceği konusunda bir açıklama yapılamayan Türkan Gökkılıç, yaşama sevincini yitirmedi. Hep mücadele verdiğini söyleyen Türkan Gökkılıç, "Bana yürümemin imkansız olduğu söylendiğinde yılmadım bunu gerçekleştirdim. Bunun sevincini yaşadığım sırada bu kaza oldu. Şimdi yine yataktayım ama Allahın izniyle bunu da yeneceğim, buna inanıyorum. Bir kez daha ayağa kalkarak özlemini kurduğum hayatı gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

TEK İSTEĞİ AKÜLÜ ARABA

Türkan Gökkılıç’ın tek isteği ise, gezip dolaşabileceği akülü araba oldu. Daha önceki tedavisi sırasında akülü araba başvurusu, elleri işlevini yerine getirdiği gerekçesiyle kabul edilmeyen Gökkılıç, "Defalarca müracaat ettim, ancak ellerim normal olduğu için özürümün fazla olmadığı söylenerek bu isteğim geri çevirildi. Kolayca dolaşma isteğim yerine getirilmedi. Ancak şimdi omurgamdaki kırığın yanı sıra, sol bacağım da kırık, sol elim de kas zedelenmesinden dolayı hissizlik var. Bu isteğimin en azından şimdi yerine getirilmesini bekliyorum" dedi.



TY(AÖ/SS)