DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, düzenlediği basın toplantısıyla 1'inci Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması hakkında bilgi verdi. Kocasert, yarışmanın ilk kez düzenlendiğini ve ünlü mankenlerin, tasarımcıların koleksiyonlarını podyumda tanıtacağını belirtti. Sektörün en önemli sorunlardan birinin Ar-Ge olduğunu ifade eden Kocasert, "Araştırma geliştirme ve inovasyon eksikliği uluslararası rekabette en önemli sorulardan biri. Genç yeteneklerin de bu anlamda Denizli'yi anlaması ve ev tekstiline adım atması bizim için önemli. Çünkü tasarım sadece dış giyim için değil, aynı zamanda ev tekstili için de çok önemlidir. Bu yarışma aynı zamanda yeni genç yeteneklerin keşfedilerek yeni ufuklar açması adına önem taşıyor" dedi.

EV TEKSTİLİ AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR

Koleksiyonları tanıtmak için podyuma çıkacak olan manken Şenay Akay ise, gençlerin İstanbul gibi şehirlere gitmek yerine kendi bulundukları illeri tercih etmesi gerektiğini söyledi. Akay, "Ben normalde tasarım yarışmalarına zaman ayıramadığım için katılamıyorum. Bu yarışmanın benim için ayrı önemi var. Evde oturmasını ve yaşamasını sevdiğim için ev tekstili benim için ayrı önem taşıyor. Denizli bu konuda önemli yerlere gelmiş. Biraz da gençlerin İstanbul veya başka şehirleri tercih etmesi yerine, Denizli'de yaşamaya karar vererek burada bir şeyler başarabileceğini göstermek için geldim. Amacım buydu. Kendimde bazı küçük misyonlar edinmeye çalışıyorum" dedi.

Toplantının sonunda DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ünlü mankene tekstil ürünlerinden hediye etti.

Tasarımcıların ev ve plaj giyimi koleksiyonlarını, Şenay Akay, Elif Ece Uzun, Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk ve Ece Begüm Yücetan tanıtacak.

TİŞÖRTÜNÜ İSTEDİ

Toplantı sonrası yerel bir televizyon kanalınının muhabiri Fatma Tunçer'in tişörtünü gören Şenay Akay, çok beğendi. Muhabirle önce fotoğraf çektiren Akay, tişörtü nereden ve ne kadara aldığını sordu. Akay, tişörtten bulamaması halinde, muhabirin tişörtünü vermesini istedi. Fatma Tunçer de, yarın defileye gelirken, tişörtü getireceğini söyledi.