Bursaspor eski başkanı Recep Günay, 6 yıl önce bir yerel gazetenin hissedarı olduğu dönemde iddiaya göre, matbaacılık yapan Kadir Koparipek’e, Yüksel Acar adına düzenlenmiş 18 bin TL’lik çek verdi. Çekin karşılıksız çıkması üzerine Koparipek avukatı aracılığıyla çek sahibi olarak görünen Yüksel Acar hakkında icra takibi başlattı. Çeki kendisinin vermediğini söyleyen Yüksel Acar’ın iddiası üzerine yapılan incelemede haklı olduğu ortaya çıkarak sahte olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine Recep Günay hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve 'Dolandırıcılık' suçlamalarıyla dava açıldı. Davanın bugünkü duruşmasına Recep Günay katılmazken mahkeme heyeti Günay’ı ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 'Dolandırıcılık' suçundan beraat eden Günay, Yargıtay'ın cezayı onaması halinde cezaevine girecek.

Davayla ilgili açıklama yapan Recep Günay, gazetedeki hisseni devrettikten 2 ay sonra çekin kullanıldığını bildirerek, “Matbacıya verilen bu çekte benim imzam bulunmuyor. Ayrıca o dönemde şirkette yetkili de değildim. Şirket sahiplerinin imzaları alınınca çekin kimin kullandığı, kimin verdiği ortaya çıkacaktır. Böyle bir olayın 6 yıl sonra birden bire ortaya çıkması şaşırtıcı. Adalet yerini bulacaktır kararı temyiz edeceğim” dedi.

SB(FK/SSA)