Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' ile 'halkın bir kısmını diğer kısmına karşı silahlandırarak birbirlerini öldürmeye tahrik etmek' suçlarından yargılanan tutuksuz 42 sanıktan 7’si ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya daha önce ifadeleri alınan kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı ve eski Genel Müdür Osman Nuri Biçer katılmadı.

"PALAYI KENDİMİ KORUMAK İÇİN TAŞIYORDUM"

Olaylar sırasında polis aracına pala diye tabir edilen bıçakla vurup bir panzer aracının da lastiğini kestiği iddia edilen 19 yaşındaki Mehmet Sakin, "3 arkadaşımla Altıparmak Caddesi’ndeki Arap Şükrü Sokağı’na alkol almaya gidiyorduk. Bir anda olayların arasında kaldım. Daha önce bıçaklandığım için yanımda pala taşıyordum. Olay günü de alkollüydüm. Polis bana copla vurunca ben de yanımdaki polis aracına palayla vurdum. Sonra da panzerin lastiğini kestim" diye konuştu.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Atatürk Stadyum Müdürü 52 yaşındaki Ahmet Varol Çorapçıgil ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek mahkemeye iki sayfalık yazılı ifade sundu.

Çorapçıgil'in avukatı Gürsel Dede ise müvekkilinin uzun yıllar basketbol hakemliği yaptığını belirterek, "Müvekkilim şu anda da basketbol 1'inci liginde şiddet olaylarını engellemek için gözlemcilik yapmaktadır. Müvekkilimin, tanık olarak dinlenen Muzaffer Ulaşlı'nın, 'Ben, görev gereği bu işlerden uzak görünse de Ahmet Varol'un onlarla birlikte hareket ettiğinden eminim.' ifadesinden hareketle iddianamede ismi geçmiştir. Müvekkilimin, her hangi bir suça yardım ettiğine dair net bir delil yoktur" diye konuştu.

Olay günü elinde 'pala' diye tabir edilen bıçakla görüntülenen taraftarlardan Ufuk Erden'in avukatı Serkan Sılacı ise 5 Aralık 2010 tarihinde İstanbul İnönü Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş- Bursaspor maçı öncesi çıkan olayları hatırlatarak, "Maçın ardından çıkan olaylara karıştıkları tespit edilen Beşiktaş taraftarları İstanbul 7. Sulh Ceza Mehkemesi'nde yargılandıktan sonra beraat ettiler. Bu dava ile İstanbul'daki dava benzer mahiyettedir. Hatta İstanbul'da çıkan olaylarda Bursaspor taraftarı da yaralanmıştı. Bizim müvekkillerimiz ağır cezada yargılanırken, İstanbul'da sulh cezada yargılanan taraftarlar ise beraat etmiştir. Bu dosyanın celbini talep ediyoruz" dedi.

Tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanık avukatı Serkan Sılacı'nın talebini davayla ilgisinin bulunmadığına ve sonuca etkisi olmayacağına kanaat getirerek reddederken, duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.



SB(FK/SS)