Bursa'da 7 Mayıs 2011 tarihinde, Bursaspor- Beşiktaş karşılaşmasına konuk takımın taraftarlarının alınması kararını protesto etmek için gösteri yapan grup, polisin müdahalesi sonrası ortalığı birbirine katmıştı. Bazı işyerleri yağmalanmış, çok sayıda resmi ve özel araca hasar verilmiş, 120 polis memuru ise vücutlarındaki taş ve sopa izleri nedeniyle 'iş göremez' raporu aldı. Birçok taraftarın yaralanıp hastaneye kaldırıldığı olaylardan sonra gözaltına alınan sanıklardan tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı. Bunlardan Adliye'ye sevk edilen 42 şüpheliden 28'i tutuklanırken, 14'ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı yapılan soruşturma sonunda, aralarında Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, kulübün o dönem Genel Müdürlüğünü yapan Osman Nuri Biçer'in de bulunduğu 42 sanık hakkında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak birbirini öldürmeye tahrik' ile 'halk arasında korku, panik yaratmak için tehdit' ve 'devlet malına zarar vermek' suçlarından 2-30 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Devam eden duruşmalarda sanıkların hepsi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, toplam 98 sanık hakkında ise ayrıca 'kamu malına zarar vermek', 'görevli memura mukavemet' ve 'yaralama' suçlarından 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle davalar açtı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDEN BERAAT KARARI ÇIKTI

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve karar aşamasına gelen yargılama, bugün tamamlandı. Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı ile aralarında tribün liderlerinin de bulunduğu tutuksuz sanıkların hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, yönetim kurulu üyelerinin delil yetersizliğinden, diğer sanıkların ise suç unsuru olaya karışmadıkları gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Bu arada, sanıklar hakkında, Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama ve İçişleri Bakanlığı'nın olaylarda polis araçları, kask, cop gibi birçok demirbaş eşyasının tahrip edildiği gerekçesiyle her sanık için açtığı 16 bin 34 TL 84 Kuruş'luk tazminat davaları ise devam ediyor.

Beraat ettikleri duruşmadan sonra açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı ile Bursasspor Teksas Taraftar Grubu Lideri Selim Kurtulan, adaletin tecelli ettiğini söyledi.



FK(FK/SS)