Kulüp Başkanı Yazıcı ile İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ağabeyi olan kulüp eski İkinci Başkanı Osman Çelik geçen yılın Haziran ayında gözaltına alındı. Bursaspor Kulübü’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 'Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme' suçlarından tutuklanan 4 şüpheli için yapılan itirazlar Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilerek tahliye edilmelerine karar verildi.

OSMAN ÇELİK’TEN YAZILI SAVUNMA

Hakkında 11- 33 yıl hapis cezası istenen ve devam eden davanın gelecek ay yapılacak  duruşmasına katılamayacağını belirten kulüp eski İkinci Başkanı Osman Çelik, avukatlarıyla birlikte 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek duruşmalara özel salonda açılan celsede yazılı savunma verdi. Savunmasında hakkında suç işlemek için örgüt kurmak, zimmet, özel belgede sahtecilik, resmi belgede sahtecilik ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarını işlediği gerekçesiyle dava açıldığını belirten Çelik, "Bursaspor Kulübü yöneticisi olarak görev yaptığım süre dikkate alındığında görüleceği gibi hakkımda isnat edilen suçlamalar ile hiçbir ilgimin olmadığı açıkça ortadadır. Kulüp yönetimindeki uzunca bir dönem ile ilgili olarak ve birden fazla suça ilişkin hakkımda birtakım iddialar bulunmakta ve bu suçlamalara ilişkin diğer tüm sanıklar yönü ile şahsım arasında zorlama bir bağlantı kurulmaktadır. Hakkımda iddia olunan suçlamaların aksine görev yaptığım süre boyunca şahsi hesaplarıma aktardığım herhangi bir temlik veya zimmete para geçirme şeklinde herhangi bir eylemim asla olmamıştır. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Bursaspor Kulübü’ne ait bir paranın hiçbir şekilde şahsi hesabına girmediğini yazılı savunmasında aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Temlik konusu ile ilgili yönetim kurulu, hukukçulardan görüş alarak hareket etmişlerdir. Ayrıca bu işlemler nedeni ile ne kulüp ne başka herhangi bir kişi zarara uğramış ne de Bursaspor Kulübü’nden başka bir kimseye menfaat temin edecek herhangi bir eylemim olmamıştır. Dosya kapsamında önceki savunmalarımda da belirttiğim gibi iddia edildiğinin aksine her ne kadar temlik alacağının İbrahim Yazıcı’nın hesaplarına gönderilmesi talimatını vermem istenmişse de kulüp alacağının başkasının hesabına gönderilmesine müsaade etmeyerek TFF’ye vermiş olduğum dilekçe ile temlik alacağının Bursaspor Kulübü hesabına yatırılmasını sağladım. Üzerime atılan suçlamaların tümü gerçeklerle bağdaşmayan, mesnetsiz iddialar olup, şahsi hesabıma temlik alacağı ya da başka bir isim altında herhangi bir para zimmet olarak girmiş değildir. Bununla birlikte tüm diğer suçlamalar da gerçeklikten uzak, soyut iddialardır."



SB(FK/İD)