Merkez Osmangazi Belediyesi sınırlarında semt pazarlarında sebze-meyve satan yaklaşık 200 kişi, Osmangazi Belediyesi tarafından Darmstad, Çiftehavuzlar ve Tuna Mahallelerinde yapımı tamamlanan kapalı pazar yerleri için başlattığı yeni uygulamayı bugün protesto etti. Öğle saatlerinde bir araya gelen pazarcılar ellerine aldıkları bir ekmeği belediye binasında bulunmayan Ak Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a vermek için Osmangazi Belediyesi’ne yürüdüler. Daha sonra pazarcılar arasında belirlenen aralarında Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bülent Gür’ün de bulunduğu beş kişilik heyet, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ile görüşmek üzere belediye binasına girdi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen bu görüşmeden sonuç alamayan pazarcılar dışarı çıktılar. Belediye Başkanı ve yardımcısını istifaya çağıran grubu polis güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada pazarcılara hitaben konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, sorunlarını bir an önce çözeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile görüşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten pazarcılar belediye önünde bekleyişlerinde sonuç alamazlarsa, Pazar tezgahlarını belediye binası önüne açacaklarını söylediler.



HT(FK/AAA)