Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne gelen İkizler Pastanesi çalışanları, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için çalışmalara bu sabah başladı. Masaların birleştirilmesi ile 2023 metre uzunluğunda börek yapmak için çalıştıklarını belirten İkizler Pastanesi sahibi Hasan Acar, yaklaşık 250 kişilik bir ekiple çalıştıklarını kaydetti.

Sabah saatlerinde böreği pişirmeye başladıklarını ifade eden Acar, 2023 yılı Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla böyle bir rekor denemesi içine girdiklerini kaydetti. 2009 yılında Macaristan'ın 105 metre, 10 bin porsiyon büyüklüğünde rekora imza attığını hatırlatan Acar, kendilerinin de 2023 metre uzunluğunda yaklaşık 40 bin porsiyonluk börek yapacaklarını söyledi.

Acar, börek yapımı için 650 kilo un, 350 litre yağ, 1200 yumurta, 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanıldığını dile getirdi.

Acar, yarına hazır olacak böreğin tescil edilmesinin ardından huzurevi, sığınma evi, yetiştirme yurtları başta olmak üzere 40 bin kişiye dağıtılacağını sözlerine ekledi.

ÇİFTE REKOR

Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise rekor denemesi için bir rapor hazırlayacağını söyleyerek, raporu daha sonra İngiltere'ye göndereceğini söyledi. Böreğin yapımının ardından ayrı bir rekora gidileceğini de ifade eden Kural, 2023 çocuğun aynı anda börekten yiyerek ayrı bir rekora imza atılması için hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi.