Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve Bursa Barosu’na kayıtlı olarak 6 yıldan beri avukatlık yapan Ezel Cerşit, bayram tatili için ailesiyle birlikte Edremit’in Akçay Beldesi’ndeki yazlığa gitti. Ailesi gezmeye çıkınca evde kalan Ezel Cerşit’in babası, dün saat 16.00 sıralarında eve döndüğünde kızını koltuğa yığılı halde buldu. Haber verilmesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan inceleme sonucu Ezel Cerşit’in öldüğü belirlendi. İlk inceleme sonucu kalp krizinden öldüğü sanılan Cerşit'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ezel Cerşit'in kendisi gibi avukat arkadaşı Berrak Begüm Çelikler, genç kızın hiçbir rahatsızlığı bulunmadığını, geçen cumartesi günü telefonla görüştüklerini söyledi. Çelikler, "Arife günü Ezel de ailesiyle birlikte Akçay'a gitti. Orada telefonla görüştük. Saat 16.00 sıralarında benim aileme bayram ziyaretine gelecekti. Ailesi de başka yakınlarına bayramlaşmaya gitmiş. O evde yalnızken fenalaşarak koltuğun üzerine düşmüş. Babası Ezel'i koltuğunun üzerinde bulunca hemen 112 Acil Servis'i aramış. Gelen doktor yaptığı sağlık kontrolünde öldüğünü söylemiş. Saat 16.00'da buluşacağımız için cep telefonunu aradım. Cevap alamayınca hemen yazlığa gittiğimde öldüğünü öğrendim. Çok iyi bir arkadaşımızdı. Herkesin yardımına koşardı. Aniden aramızdan ayrıldığına üzülüyoruz" dedi.

Otopsinin ardından ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Ezel Cerşit’in cenazesi, bugün Esentepe Mahallesi Yavuz Sultan Selim Camii'nde ikindi vakti kılınacak namaz sonrası Bursa’da toprağa verildi. Genç kızın cenazesinde anne Hatike ve baba Şerafettin Cerşit gözyaşlarına boğuldu.