Bursa ve çevresinde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı yüzünden Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Orhangazi İlçesi'nde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışı ulaşımı da olumsuz yönde etkiledi. Bursa’nın İngöl, İznik, Nilüfer, Osmangazi, Orhangazi, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde 80 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Köy Yolları Şefliği tarafından köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

Karayolları ekipleri tarafından Bursa-Eskişehir yolunun Mezitler, Bursa-Yalova yolunun Süpürgelik ve Bursa-Balıkesir yolunun Karacabey mevkiilerinde karla mücadele çalışması yapılıyor.

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ’da da kar yağışı devam ediyor. Dünden beri aralıklarla devam eden yağışla kar kalınlığı bir gecede 55 santimetre artarak 2 metre 80 santime ulaştı. Bursa kent merkezinde de kar kalınlığı bu sabah 5 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışının yanı sıra şiddetli poyraz da deniz ulaşımını aksatıyor. Bursa-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı ve Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri iptal edildi.