Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz 127 bin metrekarelik alana kurulması planlanan 'Bursa Adalet Kampüsü' projesini tanıttı. Bursa Adalet Sarayı’nın şu anda yetersiz kalması nedeniyle dört ayrı binada faaliyet gösterildiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:

"Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüğümüz Yargı Kampüsü Projesi’ni başlattık. Bu sıkışık durumdan bir an önce kurtulabilmek için Büyükşehir Belediyesi’ne ait 127 bin metrekarelik bir alan Bursa Adliyesi’ne tahsis edildi. Bütün binalarımız artık tek bir kütle halinde,  halkımızın ve çalışanların girdiğinde huzur ve refah duyacağı, işlemlerini seri şekilde yapıp binadan ayrılacağı fiziki şartları oluşturmaya çalıştık. Projemiz hızlı bir şekilde ilerledi. Bu proje bir ön projedir. Sonlara doğru projede bazı düzenlemeler yapılabilir."

'KÜLTÜR PARK MODELİ' 

Yapılan bu projeyi Bursa’nın 40-50 yılına hizmet eden bir 'Yargı Kampüsü' olarak değerlendirdiklerini dile getiren Başsavcı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu planlamayı 5 yıla göre değil, Bursa’nın 40- 50 yıl sonrasını düşünerek yaptık. Üniversitelerdeki gibi kampüs şeklinde her birimi ayrı olsun istedik. Hem adliye çalışanları, hem de vatandaşlarımızın adalet hizmetine en kısa ve pratik şekilde ulaşması için düzenlemeler yaptık. Burada kültür park modelini hedef aldık. Ortada bir göl, etrafında yayılmış binalar, yeşil alan üzerinde bekleme yerleri şeklinde planladık. Böylelikle vatandaşlar bir an önce işlemlerini yaparak binadan ayrılabilirler."

Başsavcı Yılmaz, projenin yasadan kaynaklanan bekleme süreci ve bütçe noktasının aşılması halinde 2014 yılının sonbaharında, ya da 2015 yılının ilk aylarında tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.



SB(FK/COŞ)