Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımı konusunda yeni bir proje başlattı. Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘bursa.com.tr’ internet portalı sayesinde kentin tüm özellikleri dünyanın her köşesindeki internet kullanıcılarının parmaklarının ucuna kadar götürüldü. Türkçe ile birlikte Hollandaca, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca, Arapça, Bulgarca, Yunanca ve Farsça hazırlanan internet sitesini ziyaret eden kullanıcılar, Bursa’nın nüfusu, bilgi birikimi, insan gücü, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri, ulaşım, konaklama tesisleri, gezilecek yerler gibi pek çok konuya fotoğraf, video ve panoramik görüntüler eşliğinde rahatlıkla ulaşabilecek.

Bursa’nın uluslararası alanda tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak olan projenin tanıtım toplantısı Merinos Park’taki Göl Kafe Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik’in de katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günümüzde teknoloji ve bilişim yatırımlarının önemine vurgu yaptı. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve dünyanın global bir köy halini aldığını ifade eden Başkan Altepe, “Artık dünyanın herhangi bir yeri ile ilgili veya bir konuya ilişkin bilgileri bilgisayardan, tabletten ve cep telefonundan öğrenmek çok kolay. İnternet üzerinden her türlü bilgiyi bulmak mümkün. Ancak burada önemli olan ulaşılan bilginin doğruluğu ve güvenilirliği. Bu noktada tamamen kurumsal olarak hazırlanan ‘bursa.com.tr’, doğruluk, güvenirlilik ve güncelleme açısından son derece önemli bir kaynak niteliği taşıyor” dedi.

TURİZMİN TEMELİ TANITIM

Bursa’nın turizm alanında öne çıkması ve istihdamın da bu alana kayması yolunda önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması, Uludağ’ın yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi, yeni konaklama tesislerinin teşvik edilmesi gibi birçok projenin turizmi tetikleyici olduğunu vurguladı. Bu aşamada tanıtımın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Bir kongre merkezi yapmakla, insanlar gelip onlara kongre yapmak. Yine termal kaynakların zengin olması, termal turizmin gelişmesi için yeterli değil. Çünkü öncelikle bu değerleri dünya pazarına sunmamız gerekli. İnsanlar bu değerlerin Bursa’da olduğunu bilmeli. Günümüzde insanlar önce bilgisayar başında araştırma yapıyor, ondan sonra tatil planlarını gerçekleştiriyor. Bursa’nın önce tanıtım ardından da turizm açısından bir adım öne çıkması konusunda bu projeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Projeyi destekleyen BEBKA’nın Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik de 2 yıl içinde 130 projeyi desteklediklerini bu projelerden 65’inin tamamlandığını ve diğerlerinin devam ettiğini vurguladı. Bu süre içinde kendilerine 665 proje müracaatı yapıldığını dile getiren Cülfik, “Bu rakamlar proje üretimi konusunda bölgemizin potansiyelini gösteriyor. Biz bir projeyi değerlendirirken önce kendin önceliklerini göz önüne alıyoruz. Her türlü tarihi, kültürel ve turistik birikimi bünyesinde barındıran Bursa’nın da böyle bir proje ile desteklenmesini uygun bulduk” dedi.