Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, en yoğun kar yağışının görüldüğü sezonlarından birini yaşıyor. Tatilcilerin beyaz cennet olarak adlandırdığı Uludağ’da kar kalınlığı bu sabah 3 metre 60 santimetre olarak ölçülürken, zirvedeki tipi ve yoğun sis etkili oluyor. Görüş mesafesinin kapalı olduğu Uludağ’da kayak yapılamıyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ’da bu yıl sezonun açıldığı 15 Aralık’tan itibaren toplam 9 metre 15 santimetre kar yağdığını belirterek, ölçüm yapılan tarih boyunca daha önce en fazla 7.5 metre kar yağdığını söyledi.

Bu arada, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden Uludağ’a karayoluyla ulaşım da güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekiplerinin 24 saat kar mücadelesi yaptığı yolda zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Sömestir sona ermesine rağmen Uludağ’daki yoğunluk da devam ediyor. Hafta sonları otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’le ulaşırken, hafta içi yüzde 50’lerde kalıyor. Tatil için Uludağ’ı tercih eden turistler arasında da ilk sırayı Araplar alıyor. Ülkelerinde kar görmeyen Arap turistler, zamanların büyük çoğunluğunu zirvede dolaşarak geçiriyor.



SB,HT(FK/AK)