Bursa Valisi Şahabbettin Harput, Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Tolga Taştan'ın ailesinin Soğukkuyu Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. Şehit ailesi ve yakınlarıyla sohbet eden Vali Harput’a şehit babası Ali Taştan, "Biz 4 gündür ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz kime ağlayacağız.Vatan sağ olsun ama böyle vatan olacaksa olmayacak tabi. Birkaç yetkili ziyarete geldi ancak kimseden herhangi bir cevap alamadık. Afyonkarahisar’a da gittik. Oradaki valimizden herhangi bir ilgi görmedik. Bizi koyun gibi topladılar. Birşeyler anlatıp 'Başınız sağolsun’ dediler sonra da kan örneği alıp gönderdiler. Kimse bize, 'Şuraya gidin' demedi. Aynı ilgisizliği buradaki yetkililerdin de görünce bizde tepki oluştu. Sonra, 'Başka bir ülkede mi yaşıyoruz acaba' dedik kendi kendimize" dedi.

"SORUŞTURMA GEREKTİĞİ ŞEKİLDE İLERLİYOR"

Yaşanan olayın ardından soruşturmanın gerektiği şekilde devam ettiğini söyleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput ise şunları söyledi:

"Biz her zaman beraber olduğumuzu göstermek durumundayız. Sevgili Tolga evladımız biz inanıyoruz ki yok olmadı, o şehit olarak cennete gitti. Biz onunla inşallah cennette buluşacağız. Bu acıya karşı dik durarak düşmanlarımızı sevindirmeden, bir kısım istismarcılara fırsat vermeden dik durmalıyız. Dün Afyonkarahisar Valisi ile görüştüm. Şu anda patlamanın olduğu bina yok ortada. Binanın olmadığı yerde insanlarında normal olarak olmadığını hepimiz tahmin ediyoruz. Dolayısıyla DNA testini onun için yapıyorlar. DNA testinin 3 gün içerisinde bitmesini bekliyoruz. Ama şu anda orada hiçbirimizin 'Daha çabuk çalış da işini bitir' deme imkanımız yok. Zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla metanetle bu çocuğumuzun gelişini bekleyeceğiz."

"OLAYLAR DEVLETİ SORGULAMAYA GÖTÜRMELİ"

Ceset parçaları üzerinde teker teker DNA testi yapıldığını ifade eden Vali Harput sözlerine şöyle devam etti:

"Başka acılar,karışıklıklar yaşanmaması için yarım gün önce ve ya sonra gelmesi bize çok fazla bir şey getirmeyecek. Bu acıyı beraber taşıyacağız. Bu insanlar bizim için canlarını verdi. Şüphesiz bu tablolardan üzüldük ama herkes insan. Tüm bunlar çocuğumuzu geri getirmeyecek.Bu olaylar devleti sorgulamaya götürmeli. Bu tip olayların bir daha olamaması için ihmal, hata ve eksikliklerden ders alınmalı."

Ziyaret sırasında bazı şehit yakınları da şehit ailesine gereken ilginin gösterilmediğini dile getirdi. Şehit evinin önünde edilen duanın ardındın Vali Harput, aileye taziyelerini bildirerek ayrıldı.