Afyonkarahisar’da 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlama sağ ayağından yaralanan asker Ufuk Terzioğlu dün akşam memleketi olan Bursa’ya döndü. Terhisine 72 gün kalan ve yaşadığı olay nedeniyle hava değişimi izni verilen Ufuk Terzioğlu’nu Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya Emirsultan Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti.

Ufuk Terzioğlu ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Harput, "Bilindiği gibi Afyon’daki patlama 25 tane evladımızın hayatına mal oldu. Bazı askerlerimiz de orada yaralandılar. Bu kazada yaralanan evladımız Ufuk Terzioğlu’nu ziyarete geldik. Millet olarak iyi ve kötü günde bir arada olmanın örneğini yaşıyoruz. Ben hem değerli babasına hem de Ufuk’a geçmiş olsun diyorum. Allah bu tür felaketlerden, terör belasından ve her türlü felaketten milletimizi ve bizleri korusun" diye konuştu.

Vali Harput ayrıca patlamada yaşamını yitiren Şehit Piyade Onbaşı Tolga Taştan’ın cenazesinin de en kısa zamanda ailesine ulaştırılması için herkesin elinden geleni yaptığını ifade etti. Bu arada patlamada yaşananları tekrar hatırlamak istemediğini söyleyen Ufuk Terzioğlu ise "Durum hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum. Daha fazla o durumu hatırlamak istemiyorum" diye konuştu.



SB,FK(FK/SS)