Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelliler için önemli çalışmalara imza atacaklarını belirten Prof. Dr. Ay, camilere giriş ve çıkışlarında kolaylık sağlamak istediklerini kaydetti. Engelliler için Ulucami'nin batı kapısında görevliler istihdam edileceğini, bu görevlilerin namaz kılmak veya camiyi gezmek isteyen engellilere yardımcı olacağını ifade eden Prof. Dr. Ay, şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımızın camilere giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Ulucami'nin batı kapısında bekleyen görevli arkadaşlarımız camiye tahsis edilecek sakat arabalarıyla vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Bunun yanında hutbe okurken işitme engelli vatandaşlarımızın da anlamasını sağlamak için işaret diliyle hutbe sağır ve dilsizlere anlatılacak."

Ulucami'de 2 Mart'ta kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini de dile getiren Prof. Dr. Ay, kampanya öncesinde camiye gelenlere Cuma hutbesinde kan bağışının öneminden bahsedilecek ve vatandaşlardan kan vermelerini isteyeceklerini kaydetti. Prof. Dr. Ay, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma günlerinde camilerde mevlit programları düzenleyeceklerini ve bugünlerde şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim ve mevlit okutacaklarını açıkladı.

Yeni bir bina inşa edeceklerini de dile getiren Prof. Dr. Ay, kendilerine tahsis edilen araziye bir cami ve misafirhane de yapılacağını da söyledi. Projenin bitme aşamasına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ay, "Tahsis edilen arsa üzerine Bursa’nın tarihine yakışır bir cami yapılacak. Yanında konferans salonu olacak. Projede sona gelindi. İlkbaharda inşaatımızın temelini atacağız" dedi.

Bursa'yı tarihi ve kültürel açıdan tanıtmayı da hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Ay, Emir Sultan, Somuncu Baba, Molla Fenari gibi Bursa’nın manevi şahsiyetler belgesel olarak dünyaya tanıtılacak. Osman Gazi, Orhan Gazi, Yıldırım Bayezıd, Murad Hüdavendigar gibi devlet adamları, dünyaya tanıtılacak. Dünyada benzeri olmayan şaheser bir minbere sahip olan Ulucami ve çinileriyle ünlü Yeşil Cami gibi mabetler de farklı dillerde senaryolar yazılıp tanıtılacak.