14 aydan beri yaklaşık 3 milyon 500 bin TL'ye ulaşan kira bedelini ödemedikleri için haciz işlemi uygulatan ve ardından tahliye kararı alan Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BURULAŞ, dün Boy- Koop'un mallarına el koydurdu. Dün yapılan tahliye işlemi nedeniyle yazıhanelerden bilet satışları yapılamadı. Bu yüzden yola çıkmak isteyen vatandaşlarla görevliler arasında tartışmalar yaşandı.

Bursa Şehirlerarası Terminali’ndeki kriz bugün de devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren yurdun değişik bölgelerine gitmek için terminale gelen vatandaşlar bilet satışı yapılmadığını öğrenince duruma tepki gösterdi. Saat 11.00 sıralarında BURULAŞ ile Boy-Koop’un görüşmelerinde anlaşmaya vardığı ve saat 11.00’de bilet satışına yeniden başlanacağı duyuruldu. Bunun üzerine yola çıkmak için bekleyen vatandaşlar yazıhanelere koştu. Ancak 10 dakika sonra bilet satışı yeniden durunca vatandaşlar tepkilerini arttırarak, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Dün öğleden beri sefer yapılamayan Bursa Terminali’ndeki bekleyiş sürüyor. Her gün 700 otobüsün kalktığı Bursa Terminali'ne günde ortalama olarak 20 bin kişi gidiş için bilet alırken, 20 bin kişi ise otobüslerle geliyor.



IA(FK/SS)