Karacabey’de 3 okulda hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar geldi. İddiaya göre ilk olarak Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi kantinine giren hırsızlık şüphelisi, kantindeki bozuk paraları aldıktan sonra, hemen yanında bulunan İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni hedef seçti. Burada müdür ve müdür yardımcısının odalarına giren şüpheli, çekmecelerde bulunan toplam 150 lirayı aldı. Çekmecelerde bulunan cep telefonları ve masanın üzerindeki dizüstü bilgisayarı almayan kimliği belirsiz şüpheli, güvenlik kameralarının bilgisayarın hard diskini söktü. Ardından da Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'na girerek, burada da çekmecede bulunan 100 lirayı alan şüpheli, bu okulun da güvenlik kamerası kaydının tutulduğu bilgisayarın hard diskini çıkartarak kaçtı.

HARD DİSKLER ÇAMLIKTA BULUNDU

Polis ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada, çamlıkta 2 adet hard disk buldu. Ekipler, hard disklerde yaptıkları incelemelerde, okula giren hırsızlık şüphelisinin görüntülerine ulaştı. Okula camdan girerken net bir şekilde görüldüğü belirtilen şüphelinin yakalanması için polis çalışma başlattı.

ÖĞRENCİLER İZLEDİ

Bu arada okul yönetimi de sınıflarda şüphelinin görüntüsünü öğrencilere izleterek, bu kişiyi tanıyan olup olmadığını sordu. Hırsızlık şüphelisinin Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu’nu soyarken, ana sınıfında dinlendiği ve buradaki çilekleri yiyerek çöplerini yere attığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



AF(FK/AK)