Yaşamını sürdürdüğü Bursa ve memleketi Elazığ’da 24 yılda toplam 16 okul yaptıran ve Bursalılar tarafından 'Musa Amca' olarak tanınan 5 çocuk babası müteahhit Musa Coşkun, 25 Haziran’da torununun Özlüce’de Uludağ Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine katıldı. Şoförü Ahmet Durak yönetimindeki 16 KAA 26 plakalı otomobille üniversitedenayrılan Musa Coşkun, evinin karşısında bulunan Çekirge Polis Merkezi’nin önünde araçtan indi. Yolun karşısına yürüyerek geçmek isteyen Coşkun'a, Çekirge Meydanı’ndan Stadyum Kavşağı’na doğru giden sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen motosiklet çarptı. Çarpmayla yere düşen Coşkun, ağır yaralandı. Polislerin ve vatandaşların ilk müdahalesini yaptığı Coşkun, 112 ambulansıyla Çekirge Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

BUGÜN ULU CAMİ'DE TÖREN

Çekirge Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 50 günden beri tedavi gören Musa Coşkun, dün yaşam savaşını yitirdi. Coşkun’un cenazesi bugün ikindi vakti Ulu Cami’de kılınacak namazın ardından toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ’ın Keban İlçesi’ne götürülecek.

OKUYAMADI, HAYATINI EĞİTİME ADADI

Musa Coşkun, 8 çocuklu bir ailenin oğlu olarak 1933’de Elazığ’ın Keban ilçesinde doğdu. Ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle okuyamayan Coşkun, okuyan insanlara yıllarca imrendi. 1989’da tekstil ve inşaat sektöründeki iş hayatına veda ederek, 'Kendi Okulunu Kendin Yap' kampanyasına adını ilk yazdıranlardan biri oldu. Musa Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı’na okul, öğretmenevi, spor salonu, öğretmen lojmanı gibi tesislerin de aralarında bulunduğu 16’sı okul, 35’in üzerinde bina yaptırıp bağışladı.

NG(FK/COŞ)