Merkez Yıldırm İlçesi'nde cezaevlerinde devam eden açlık grevine destek vermek isteyen BDP'li grup ile Ulus Mahallesi'nde oturanlar arasında geçen Pazar günü başlayan olaylar, dün gece boyunca sürdü. 'Bozkurt' işareti yapan bir grup, 'Kahrolsun PKK' sloganı atarak BDP İlçe teşkilatı binasına yürüdü. Bu sırada toplanan yaklaşık 200 kişilik BDP'li polise taş atıp ellerinde sopalarla saldırdı. Sağlık Ocağı ve eczanenin camlarını kırıp marketi yağmalayan BDP'li grup daha sonra park halindeki bir minibüsü ateşe verip 4 aracın camlarını taşlarla kırdı. BDP'liler, yanan minibüsü söndürmeye gelen itfaiye araçlarını ve polislere taş attı. Yıldırım İlçesi'ndeki olaylar gelen takviye Çevik Kuvvet ekiplerinin devreye girmesiyle kontrol altına alındı.

Olayların meydana geldiği Yavuzselim ile Ulus Mahallesi'nde sabahın ilk ışıkları ile maddi zarar ortaya çıkmaya başladı. İşyerlerini açmak için dükkanlarına gelen esnaf camlarının kırıldığını görünce ilk olarak kalan camları vitrinlerinden temizledi. Ayrıca Yıldırım Belediyesi'ne ait temizlik işçileri sokakta bulunana cam parçalarını ve taşları topladı.

Yapılan ilk tespitlere göre dün geceki olaylar sırasında birçok işyerinin camı kırılırken, 11 araca taş ve sopa ile zarar verildi, 1 minibüs de yakıldı.

4 GÖZALTI

Olaylarla ilgili soruşturma polis tarafından sürdürülürken, güvenlik kameraları ve Mobese kayıtları incelenerek saldıgınların kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor. Dün gece, 18 yaşından küçük 4 kişi gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, Mobese ve güvenlik kameralarının incelendiğini olaylara karışan kişilerin tesbit edildiğini bu sayının daha da artacağını açıkladı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayların çıktığı Ulus ve Yavuz Selim Mahallesi'ndeki önlemlerini artırdı.