Merkez Yıldırım İlçesi'nde BDP'liler ile kendilerine karşı gelen gençler arasında pazar günü başlayan, pazartesi ve salı günü ise silahların da kullanıldığı olaylar, çevre illerden gelen takviye çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle önlendi.

Toplam bin 650 polisin görev yaptığı olayların çıktığı Ulus ve Yunus Emre Mahallesi geceyi sakin geçirdi. Akşam saatlerinde Ulus Mahallesi'ne yürümek için toplanan grup, uyarıya rağmen dağılmayınca 11 kişi gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 2 kişi de daha sonra gözaltına alındı.

Gruplara artık taviz verilmesinin söz konusu olmadığını açıklayan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Gözaltı sayısı artacak. Olaylara karışan BDP'lilerden de gözaltına alınanlar olacak. Bu sayının en az 30 olması bekleniyor. Daha da artabilir" dedi.

BAŞINDAN YARALANAN İLKER KAYA YOĞUN BAKIMDA

Geçen salı günü çıkan olaylarda, BDP'li grubu protesto etmek isterken, sol şakağından giren tabanca kurşunu ile ağır yaralanıp kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan inşaatlarda kartonpiyer ustası olan İlker Kaya'nın tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor. Evli ve Muhsin adında 3 yaşında oğlu olan İlker Kaya'nın beyin ölümünün gerçekleştiği söylenirken, polis ve hastane yetkilileri bu iddiaları kabul etmedi.

BDP MİLLETVEKİLİ BİNİCİ BURSA'DA

Bu arada geçen salı gecesi çıkan olaylarda, BDP'li olduğu öne sürülen Lütfü Karacan, Kenan Sönmez ve Kağan Modak'ın tabancalardan çıkan kurşunlardan el ve ayaklarından hafif yaralandığı, hastanedeki tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiği öne sürüldü.

Bugün Bursa'ya gelen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, olayların olduğu Ulus Mahallesi'nde vatandaşla görüştü. Olaylarda yaralandığı ileri sürülen Karcan, Sönmez ve Modak'ı evinde ziyaret etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yavuz Selim Mahallesi ve Ulus Mahallesi'nde alınan önlemlerin devam edeceğini açıkladı. Bursa'nın yanı sıra, İstanbul, Sakarya, Eskişehir ve Bilecik'ten gelen 650 çevik kuvvet polisi ile toplam bin 650 polisin bu iki mahallede dönüşümlü olarak 24 saat önlem aldığını, toplanan kalabalığın dağıtılacağını, kurallara uymayanların ise gözaltına alınacağını duyurdu.

Yetkililer dün gece gözaltına alınan 13 kişiden 11'inin 'Görevli memura mukavemet', 2 kişinin ise, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından adliyeye çıkartılacağını açıkladılar.