Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde 28 Ekim tarihinde cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla BDP'nin düzenlediği yürüyüşe polis izin vermedi. Toplanan gruba karşıt frubun müdahalesiyle çıkan olaylyar 4 gün sürdü. Olaylar sırasında 30 yaşındakiu İlker Kaya tabancayla öldürüldü, bir çok işyeri ve binanın camları kırıldı, 1 market yağmalandı.

Olaylara karışan kişileri kamera görüntülerinden tespit eden polis ve jandarma çeşitli tarihlerde düzenledikleri operasyonlarda 29'u BDP'li toplam 42 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, diğerleri savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geçen pazartesi günü gözaltına alıdığı BDP'li oldukları öne sürülen 9 kişinin sorgulaması tamamlandı. İfadeleri alınan şüpheliler bugün geniş güvenlik önlemleri altından, 'Yasa dışı örgüt üyesi olmak' iddiasıyla adliye sevk edildi.

Şühpheliler arasında bulunan ve sol bacağı alçıda olan U.A.'nın, yakalanacağını anlayınca 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan atlayıp bacağını kırdığı hastanede müşade altında tutulup bacağı alçıya alındıktan sonra emniyet müdürlüğüne getirildiği belirtildi.



BC(FK/İD)