Kaza, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın Çekirge Caddesi üzerinde bulunan konutlarının önünde saat 03.45'te meydana geldi. 30 yaşındaki Ümit Kaya yönetimindeki 16 AK 707 plakalı otomobil ile Beşikçiler Kavşağı'nda iddiaya göre yarış yaptığı 27 yaşındaki Oktay Karpat yönetimindeki 16 ER 456 plakalı otomobilin önüne geçmek istedi. Aşırı hız nedeniyle yarıştığı otomobile çarpıp direksiyon kontrolünü yitiren Kaya, karşı yönden gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait işçi taşıyan 50 yaşındaki Mustafa Altınka yönetimindeki 16 BUV 56 plakalı otobüsün altına girdi. Karpat da kontrolü yitirerek, bariyerlere çarptı.

Çarpmanın şiddeti ile hurdaya dönenen otomobildeki Ümit Kaya ile yanında oturan 32 yaşındaki Serdal Öcal ve 16 ER 456 plakalı otomobili kullanan Oktay Karpat'ın yanı sıra 32 yaşındaki Özge Dağlıoğlu, 28 yaşındaki Erhan Ayaz, 32 yaşındaki Yasemin Ayaz  yaralanarak araçlarda sıkıştı. Otobüste bulunan sürücü Mustafa Altınkaya, 45 yaşındaki Fatih Demirel, 42 yaşındaki Mustafa Diler ve 38 yaşındaki Tufan Çetkinkaya da yaralandı. Yaralılar, haber verilmesi sonucu sevk edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve 112 Acil Servis çalışanları tarafından 1 saat süren uğraş sonucu araçlarından çıkartıldı. Çekirge ve Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, kalbi olay yerinde tekrar çalıştırılan Ümit Kaya ile arkadaşı Serdal Öcal öldü. Diğer yaralılar ise, tedavi altına alındı. Doktorlar, Oktay Karpat, Özge Dağlıoğlu, Erhan Ayaz ve Yasemin Ayaz'ın hayati tehlikeyi atlatamadığını otobüste bulunan sürücü ve üç yolcunun ise kazadan sıyrıklarla kurtulduğunu söyledi.

Kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Her iki araç sürücüsünün alkollü olup olmadıklarının henüz belirlenmediği açıklandı.



HT(FK/İD)