Merkez Nilüfer İlçesi'nde veliler, Özlüce İlköğretim Okulu'na giden 70 öğrencinin kendilerinden onay alınmadan Hüsnü Züber İlköğretim Okulu'na nakledileceğini öğrendiklerini belirterek çocuklarıyla eylem yaptı. Veliler ve öğrenciler, ellerindeki pankartlarla Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde toplandı. Okullarının imam hatip lisesi yapılacağını söyleyen veliler adına konuşan Özlüce İlköğretim Okulu Aile Birliği Üyesi Tülay Temel, "Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik'ten aldığımız bilgiler doğrultusunda, okulun imam hatip lisesine dönüştürüleceğini ve eğitim gören öğrencilerin Hüsnü Züber İlköğretim Okulu'na nakledileceğini öğrendik. Veliler olarak bizim böyle bir talebimiz olmadı. Yapılan işlem Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 Haziran'da yayınladığı genelgeye aykırı. Çünkü Bakanlık öğrencilerin nakillerinin yapılabilmesi için velilerin itirazının olmaması gerektiğini söylüyor. Biz yetkilileri genelgeye göre hareket etmeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz ve itirazımızı dile getiriyoruz" dedi.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı'nda okul inşaat halindeyken çocuklarını adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle Özlüce İlköğretim Okulu'na göndermek zorunda kaldıklarını anlatan Tülay Temel, öğrencilerin inşaat işçileriyle iç içe ve matkap sesleri arasında eğitim gördüğünü anlattı. Veliler olarak okula pek çok konuda katkı koyduklarını ve bu yıl okulun marka bir okul haline geldiğini ifade eden Temel, okulun her türlü altyapısının ilköğretim seviyesine göre tamamlandığını belirtti. Temel, imam hatip lisesi açmayı gerektirecek öğrenci sayısının bulunmadığını ileri sürdü.

Kadir Kıran adlı öğrencinin okulunun dönüştürülmesiyle ilgili düşüncelerini paylaştığı mektubu okumasının ardından veliler, Özlüce İlköğretim Okulu'nun imam hatip lisesine dönüştürülmemesi için imza kampanyası başlattı.



SÇ(FK/CK)