Nilüfer İlçe Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'İnsana Barış Yakışır' sloganıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki hastane alanında etkinlik düzenledi. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun danslarıyla renklendirdiği etkinliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Barış çağrısının yapıldığı gecede konuşan Nilüfer İlçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey şunları söyledi:

"Nilüfer'de bugün dostluk ve barış mesajları bir kez daha yükseliyor ama, yurdumuzda terör saldırıları ve çevremizdeki savaşlar sürüyor. Bunlar barıştan olduğu kadar insanlıktan da çok uzak eylemler. Birileri görmek istemese de, günümüzde İkinci Dünya Savaşı'nın mirası acılar hala yaşanıyor. Hitler'in faşizmi, insanlıktan uzak öldürme duygusu, hırsı ve nefreti bugün başka bünyelerde vücut buluyor. Batı'nın egemen güçlerini dayatması ile güya demokrasiyi getireceğiz diye, Türkiye'nin komşuları teker teker yerle bir ediliyor."

Gecede konser veren Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl de, "Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömer. Kimsenin savaşlarla acı acı çekmemesini diliyorum. Yaşasın barış!" diyerek, 'Türkiye'nin dört bir yanında kardeşlik olmasını' diledi. Bingöl 'Dam Üstüne Çul Serer, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Korkuyorum Bir Gün Çekip Gideceksin, Beyaz Giyme Toz olur, Gönül Çalamazsan Aşkın Sazını' adlı türküleri sevenleri ile birlikte seslendirdi. Konserde Yavuz Bingöl, sahneye davet ettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'le "Baş edemedim" şarkısında düet yaptı.

SÇ(FK/COŞ)