Merkez Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olayda, Haşim Savaş, Batuhan ve Ferhat Savaş'ı da aracına alarak Balıkesir yönüne giderken, Yıldırım Caddesi'nde önünde giden ve kendisine yol vermeyen 16 Z 9186 plakalı kamyonette bulunanları uyardı. Bir süre sonra Haim Savaş'ın kullandığı aracın önünü kesen kamyonetten inen 3 kişi baba ve iki oğlu ile önce tartıştı, ardından kavgaya başladı. Kamyonetten aldıkları sopa ve bıçaklarla Haşim Savaş ile oğlu Batuhan ve Ferhat Savaş'a saldıran 3 maganda, iddiaya göre baba Haşim Savaş'ın 'yapmayın etmeyin' diye tüm yalvarmalarına rağmen, baba ve oğullarını bıçaklayıp kanlar içinde yerde bıraktıktan sonra kamyonete binerek olay yerinden uzaklaştı.

BİR OĞUL ÖLDÜ, BABA VE DİĞER OĞLUNUN DURUMU AĞIR 

Yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Ferhat Savaş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamazken, ağır yaralanan Haşim Savaş ve Batuhan Savaş  ameliyata alındı. Baba ile diğer oğlunun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. ŞÜPHELİLERDEN İKİSİ YAKALANDI

Olayın ardından plakası belirlenen kamyonu takip eden polis ekipleri Abdullah (25) ile askerlik görevini yaparken izne gelen kardeşi Kadir Morkoç'u (23) yakaladı. Kaçan Mustafa Çapkın (25) ise aranıyor. Yaralama ve darp suçlarından kayıtları bulunan ve alkollü olmadıkları öğrenilen Morkoç kardeşlerin birbirlerini suçladıkları kaydedilirken, polis kaçan Mustafa Çapkın'ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.



HT(FK/COŞ)