Altıparmak ve Santral Garaj'dan geçecek olan T1 Tramvay Hattı, Bursa Akademik Odalar Birliği'nin tepkilerine ve dava açma kararına rağmen başladı. Kültürpark'ta düzenlenen törene Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, hattın ihalesini alan İspanyol Comsa firmasının Türkiye temsilcisi Antanio Blanco, belediye başkanları ve yetkililer katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın marka kent olması için tüm yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, halkın yıllardır istediği toplu ulaşım yatırımını yaptıklarını söyledi. Kentin ulaşılabilir olması için çalıştıklarını kaydeden Altepe, 2 milyon kişinin aynı yolları, caddeleri kullandığını ifade etti. Bu yıl 330 kilometre yeni yol yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, tramvay yatırımının Burulaş tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

T1 Tramvay Hattı'nda eksiklikler bulunduğu iddialarına da cevap veren Başkan Altepe, Anıtlar Kurulu ve Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldıklarını söyledi. Kimsenin eksik aramaması gerektiğini belirten Altepe, "Bunları engellemeye çalışmak büyük bir zuldür. Bursa'yı düşünen bu projelere destek verir, köstek olmaz. T1 Hattı'nın rayları Comsa firması ile ihale imzalanmadan önce alındı. İhale 18 milyon lira ve artı KDV'si ile tamamlandı. 6.5 kilometre tramvay hattı ve 13 istasyon yer alacak. Acil durumlar için 4 cep yapılacak. Bu yatırımlarla birlikte 26.5 kilometre raylı ulaşım hattı olacak. Bu yatırımlar 50 milyon liraya mal olacak" dedi.

Rayların döşenmesi ile birlikte çevre ve yaya yolu düzenlemelerinin de yapılacağını aktaran Altepe, Ramazan Bayramı'ndan sonra Altıparmak Caddesi'nde rayların döşenmeye başlanacağını belirtti.

Comsa Türkiye Temsilcisi Antanio Blanco ise 100 yılılk bir demiryolu deneyimleri bulunduğunu ifade ederek, rayların döşenmesi sırasında halkı ve çevreyi en az etkileyecek şekilde çalışacaklarının sözünü verdi.

Konuşmaların ardından T1 Tramvay Hattı'nın ilk rayları döşendi.



SÇ(FK/CK)